Dünya

Endonezya’daki yanardağ yeniden faaliyete geçti, can kayıpları artıyor

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda meydana mevrut patlamada can kaybı sayısı 22'ye yükseldi.

Endonezya’daki yanardağ yeniden faaliyete geçti, can kayıpları artıyor
06-12-2021 19:59
Endonezya'nın Doğu Java bölgesindeki Semeru Yanardağı'nda cumartesi haset iri müşterek patlama meydana geldi. Adadaki en faziletkâr dağlardan birisi bulunan Semeru Yanardağı, zaman ısıdam kül bulutları püskürterek yeniden faaliyete geçti. Endonezya Afet Azaltma Ajansı meydana getirdiği açıklamada, bugüne derece 22 ferdin yaşamını kaybettiğini ve 27 ferdin de kayıp bulunduğunu duyurdu.

Semeru Yanardağı Gözlemevi Başkanı Liswanto, “Semeru, Endonezya'daki en deli dolu volkanlardan biri. 4 Aralıktaki patlamadan evvel ve sonradan da deli dolu olmaya bitmeme edecek” açıklamasında bulundu. Bazı şahısların evlerine dönüp eşyalarını ve hayvanlarını denetçi etmesinden sonradan Liswando, kişilere emin mesafede bulunmaları düşüncesince çağrıda bulunarak, “İnsanların hâlâ müteyakkız olmaları lazım zira gizil zılgıt halen orada” dedi.
Sumberwuluh bölgesindeki istirdat ekiplerinin, istirdat emekleri sırasında çirkin iklim şartlarıyla uğraş etmiş olduğu öğrenildi. Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı Müdürü Wuryanto, “Asıl bariyer iklim durumu. Umarım, hava, denetçi istirdat çalışmalarımızı kolaylaştıracak biçimde iyi olur” ifadelerini kullandı.

Zarar gören bin 700'den aşkın insan için, aş damı ve afiyet tesisi kuruldu. İnsanlar, nerede olduklarına müteallik rastgele müşterek bilim alabilmek düşüncesince kayıp insanların fotoğraflarını içtimai iletişim araçları üstünden paylaşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?