Dünya

Endonezya’daki yanardağ yeniden faaliyete geçti

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda meydana mevrut patlamada dirilik kaybı sayısı 22'ye yükseldi.

Endonezya’daki yanardağ yeniden faaliyete geçti
06-12-2021 17:49
Endonezya'nın Doğu Java bölgesindeki Semeru Yanardağı'nda cumartesi haset şişman birlikte patlama meydana geldi. Adadaki en erdemli dağlardan bir tanesi bulunan Semeru Yanardağı, çağ ısıdam kül bulutları püskürterek yeniden faaliyete geçti. Endonezya Afet Azaltma Ajansı icra ettiği açıklamada, bugüne denli 22 ferdin yaşamını kaybettiğini ve 27 ferdin de zayi bulunduğunu duyurdu.

Semeru Yanardağı Gözlemevi Başkanı Liswanto, “Semeru, Endonezya'daki en çalışkan volkanlardan biri. 4 Aralıktaki patlamadan evvel ve sonradan da çalışkan olmaya bitmeme edecek” açıklamasında bulundu. Bazı insanların evlerine dönüp eşyalarını ve hayvanlarını kontrolcü etmesinden sonradan Liswando, şahıslara emin mesafede bulunmaları düşüncesince çağrıda bulunarak, “İnsanların hâlâ uyanık olmaları icap zira gizil gözdağı halen orada” dedi.
Sumberwuluh bölgesindeki istirdat ekiplerinin, istirdat emekleri sırasında çirkin iklim şartlarıyla uğraş etmiş olduğu öğrenildi. Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı Müdürü Wuryanto, “Asıl bariyer iklim durumu. Umarım, hava, kontrolcü istirdat çalışmalarımızı kolaylaştıracak halde dobra olur” ifadelerini kullandı.

Zarar gören bin 700'den çok ad için, aş damı ve keyif tesisi kuruldu. İnsanlar, nerede olduklarına ilişkin rastgele birlikte bilgelik alabilmek düşüncesince zayi insanların fotoğraflarını içtimai iletişim araçları üstünden paylaşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?