Dünya

Endonezya'daki sel felaketinde 5 kişi hayatını kaybetti

Endonezya'nın Java Adası'nda meydana mevrut sel felaketinde 5 kişi hayatını kaybederken, zayi 4 kişiyi kontrol emekleri sürüyor.

Endonezya'daki sel felaketinde 5 kişi hayatını kaybetti
05-11-2021 10:25

Endonezya'nın Java Adası'nda geçmiş akşamdan beri sansasyonel bulunan alevli yağışların sefer açmış olduğu sel felaketinin tesiri sürüyor. Yoğun yağmur Brantas Nehri'nin taşmasına hastalık olurken, Kota Batu, Malang ve Batı Java'da yerleşme bölgeleri sular altında kaldı. Endonezya Ulusal Afet Ajansı (BNPB) Sözcü Yardımcısı Abdul Muhari, Kota Batu'da 5 ferdin ölmüş bedenine ulaşıldığını, 4 ferdin de zayi vaziyette bulunduğunu ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı. Muhari, yetkililerin hasar ve mümkün zayiat karşı bilim topladığını, selden etkilenenleri emniyetli bölgelere boşaltma etmeye başladıklarını söyledi. Sel bölgelerindeki balçık ve molozlarla kaplanan yolların ulaşımı aksatmasıyla iane çalışmalarının sekteye uğradığını tamlayan Muhari, bazısı köprü, ev ve vasıtaların da dokunca gördüğünü kaydetti.

Milyonlarca insanoğlunun dağlık bölgelerde ve velut ovaların yakınında yaşamış olduğu 17 bin adadan oluşan Endonezya'da mevsimlik yağmurlar çoğunlukla sel ve yer kaymalarına hastalık oluyor.

Hossam Hanafy Mahmoud Ahmed
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?