Gündem

Emine Erdoğan'dan 'sıfır atık' paylaşımı

Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi'nde emeği geçenleri kutlama ederek, plan kapsamında yapılacak düzenlemelerle baş döndürücü ehemmiyetli uygulamaların yaşama geçirileceğini bildirdi.

Emine Erdoğan'dan 'sıfır atık' paylaşımı
13-01-2022 17:33
Ankara

Emine Erdoğan, Twitter hesabından, kullanılmamış atılan uygulamasına bağlı paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca piyasaya sürülen "Atık Getirme Merkezlerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Sıfır Atık Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar"a bağlı bilgilere arazi sağlayan Emine Erdoğan, Sıfır Atık hareketinin vatandaşların hassasiyeti ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının gayretleriyle rastgele güzeşte devir büyüdüğünü belirtti.

#SıfırAtık hareketi yurttaşlarımızın hassasiyeti ve bakanlığımızın gayretleriyle rastgele güzeşte devir büyüyor. Bu düzenlemelere 7'den 70'e hepsi yurttaşlarımızın cemaat çıkacağına inanıyor, projede emeği geçenleri kutlama ediyorum. https://t.co/FFJbIa1RxQ

— Emine Erdoğan (@EmineErdogan) January 13, 2022

Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu düzenlemelere 7'den 70'e hepsi yurttaşlarımızın cemaat çıkacağına inanıyor, projede emeği geçenleri kutlama ediyorum. Bu düzenlemelerle apartmanlara ayrıştırma kutuları getirilmesi, kargo ve mahsul paketlemede boş ambalajların azaltılması, alışveriş yerlerinde sebze-meyve atıklarının ayrı toplanarak kompost gübreye dönüşümü, atılan ilaçların toplanması kabilinden aşırı ehemmiyetli çalışmalar yaşama geçiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?