Ekonomi

Elektrik aboneliği için ödediği güvence bedelini KDK aracılığıyla aldı

Ankara'dan Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvuran müşterek vatandaş, canlılık aboneliği için ödediği güvence beledini KDK aracılığıyla aldı.

Elektrik aboneliği için ödediği güvence bedelini KDK aracılığıyla aldı
01-01-2022 14:28
Ankara'dan Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) müracaat özne müşterek vatandaş, 2020 senesinde müstecir şekilde kalmış olduğu konutun cazibe aboneliğini açtırabilmek için başvuruda olduğunu ve sözleşmeyi ezbere imzaladığını belirtti. İlgili firmanın kendisinden güvence bedeli istem ettiğini bildiren vatandaş, güvence bedeli yapmak istememesine karşın huysuz şekilde mecburi müşterek gerekseme bulunan cazibe aboneliğinin yapılmayacağı için bahis konusu sözleşmeleri imzaladığını tabir etti.

Başvurucu, 2021 tarihinde ise aboneliğini sonlandırma işlemi yapmasına karşın ilişik firmanın namına güvence bedelini ödemediğini belirterek, ödediği güvence bedellerinin iadesi için mevzuyu KDK'ya taşıdı.

Başvuruyu düzlük KDK, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için ilişik yönetim ve şirketlerle görüşmeler yaptı. KDK'nin meydana getirdiği görüşmeler kararında başvurucunun problemi çözüme kavuştu. İlgili müşareket ödenen güvence bedeli ücretinin başvurucuya iadeli edildiğini KDK'ye bildirdi.

Huzeyfe Tarık Yaman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?