Gündem

Eksi 6 derece soğuk havada termal havuzun keyfini çıkardılar

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde termal otellerde dinlence işleyen yerel ve ecnebi turistler, karlı havanın peşi sıra eksiklik 6 derece soğuk havada kısaca 40 derece sıcaklığındaki havuzda yüzdüler.

Eksi 6 derece soğuk havada termal havuzun keyfini çıkardılar
29-01-2022 17:46

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Tekke Mahallesi'nde alanda kestirmece 3 bin mt. derinlikten saf yollarla kişi biçiminde yüzeye çıkan şifalı termal su nice hastalığın tedavisine kullanılıyor. Bölgede kurulan termal otellerde domestik ve ecnebi turistler herhangi müşterek sezon inmek düşüncesince geliyor.

Özel oluşturulan sondalama kuyulardan çıkartılan 180 derece sıcaklığındaki termal sulardan ise yalıtım enerjisi de üretiliyor. Antalya'dan dostlarının yanına gezmeye mevrut Veli Güler, eksiklik 6 derecede termal havuz keyfi yaşam sürmeyi yeğleme ettiğini belirterek; “Antalya'dan arkadaşlarımın yanına geldim ve bura soğuk bulunmasına karşın ısıdam su aşırı güzel. Su şifalı bulunduğu düşüncesince her insana kaynak ederim, hem rahatlatıyor. Dışarısı eksiklik 6, suyu içerisi anlaşılan 50-60 derece bu önsezi aşırı dobra müşterek şey” dedi.

“Eksi 6 derece ve kar içinde termal havuza giriliyor”

Açık havada termal havuzda yüzmenin elan dobra bulunduğunu buna klimaterapi kendisine adlandırdıklarını tamlayan termal otel sahibi Mustafa Şen; “15 senede önce el müşterek kar yağdı, şuanda eksiklik 6 derece ve kar içinde termal havuza giriliyor. Açık havuz bulunduğu düşüncesince içinde 1-2 sayaç durabilirsin, klimaterapi havuz diyoruz. Kapalı havuzlarda ise bu derece duramazsınız güçlükle şu soğukta, şu döl yatağı altında bu termal havuzların keyfi elan da güzel. Kar ve rahmet yağarken havuzun hazzı elan da dobra olur. Suyun niteliği kükürtlü, sülfatlı ve mineralli olmasıdır. Suyun çıkışları da saf mezun müşterek kaynaktır. Kuyulardan çıkmıyor, sondajlı müşterek su değil, tek kimyevi olmaksızın dikme depolara depolardan da havuzlara geliyor. Tabi çıkışta yazları suyun sıcaklığı 90-95 derece, şuanda ise soğuğun tesiri ile 80-75 derece arasındadır. Havuza verdiğimiz suyun sıcaklığı ise 38-40 derece müşterek sudur. Bu suda huzurlu yüzebiliyorsun, bu soğukta eksiklik 5 ile 6 derecenin altında soğuk havalarda bu havuzun hazzı termal havuzda durmak elan da dobra oluyor” niteleyerek konuştu.

“Yoğun müşterek aut turizmi yok”

Turistlerin aşırı müşterek tomar olmadığını fakat Pamukkale alanından sonrada mevrut bulunduğunu özetleyen Şen; “Turistlerin yoğunluğu bu civarda biraz, Pamukkale'nin oluşumu ve burada müşterek zamanı iz olmayınca turistler eşsiz gelirler. Bazen Almanya, İngiltere ve Janponya'dan gelenlerde oluyor. Yoğun müşterek aut turizmi yok” gibi konuştu.

“Dışarının soğukluğunu tek hissetmiyoruz, eğleniyoruz”

Arkadaşlarıyla soğuk havayı fırsata çevirerek termal havuzda yüzen Yunus Emre Bulut; “Buraya gezmeye geldik, oldukça ısıdam müşterek su var. Yani dışarısı eksiklik 6 derece bulunmasına karşın suyun içinde aşırı şen 40 derecede susama var. Dışarının soğukluğunu tek hissetmiyoruz, eğleniyoruz aşırı dörtköşe her insana kaynak ederim. Kışın burada durmak ilginç müşterek önsezi zira aşırı soğuk bulunmasına karşın havuzun içerisi aşırı ısıdam ferah ferah yüzülüyor. Hiç üşümüyoruz bu sayede, oldukça dörtköşe gerçekten” dedi.

Semih Can Yılmaz - Hasan Durna
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?