Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Enerji bildirme güvenliğini teminde muktezi topu topu tedbirler alınmaktadır

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, erke sunma güvenliğini gerçekleştirme ika çerçevesinde, lüzumlu tamamı tedbirlerin alındığını bildirdi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Enerji bildirme güvenliğini teminde muktezi topu topu tedbirler alınmaktadır
19-10-2021 00:10
Ankara

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında meydana getirilen toplantıda, toptan ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ile strüktürel mevzuları şümullü biçimde ele aldı.

Kuruldan meydana getirilen mukayyet açıklamada, görüşmede 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, gündeş konuşu konular, toptan erke piyasasındaki akıbet dönemdeki gelişmeler, amme uygulamalarında verim ve konuşu çalışkanlık sınıflandırmasının uyumlaştırılması ile zirai hasılanın artırılması konularının görüşüldüğü aktarıldı.

Ham petrol, katıksız tabii taş yağı lambası ve kömür fiyatlarında dünyada akıbet devirde yaşanmış olan değer hareketleri ve Türkiye'ye yansımalarının değerlendirildiği, erke bildirme güvenliğini gerçekleştirme ika çerçevesinde lazım hepsi tedbirlerin alınmakta bulunduğu tamlanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamu kuruluşlarının kullandıkları verim kodlarının birbirleriyle ahenkli ve bütünleşmiş olabilmesi hesabına ait taraflardan oluşan ve mevzuyu uygulayım şekilde inceleyecek ortak emek vermek grubunun kurulmasına, emek vermek kararı ortaya çıkma değerlendirmeleri içeren ön raporun heyet ile paylaşılmasına değişmeyen verilmiştir. Tarımsal üretimi artırmaya müteveccih politikalar ve konkre planlar ele alınarak, nebati ve hayvani üretimin artırılmasına müteveccih konkre planlar ayrıntılı şekilde görüşülmüştür."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?