Ekonomi

Eczacıbaşı Topluluğu’ndan küresel taahhüt

Eczacıbaşı Topluluğu, Dünya Ekonomik Forumu kabilinden açılan ‘Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri'ni kurumsal raporlamalarında kullanmayı taahhüt etti.

Eczacıbaşı Topluluğu’ndan küresel taahhüt
29-10-2021 16:38

Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri, merkezi İsviçre'de mevcut Dünya Ekonomik Forumu içerisinde Uluslararası İş Konseyi çeşidinden oluşturularak geçtiğimiz Ocak ayında açıklandı. Göstergeler, kuruluşların ürettikleri sürdürülebilir bedel dair şeffaflığın ve aritmetik verilebilirliğin hâlâ da yoğunlaştırılmasını amaçlıyor. Oluşturulan acemi söve yardımıyla firmalar ortada sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemeler şeffaflıkla karşılaştırılabilecek, imal edilen değer, topu topu paydaşların perspektifinden değerlendirilebilecek; çevresel, içtimai ve kurumsal idare süreçlerinde değişmeyen kalitesi artırılabilecek.

Hem ekonomik, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma göstergelerinde değme sene hâlâ da faziletli başarım hedeflediklerini tamlayan Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Atalay Gümrah, “Çağdaş, modern, nitelikli ve dosdoğru hayatın öncülüğünü esas gaye edinen Topluluğumuz, sunmuş olduğu verim ve hizmetlerin dirim döngüsünde oluşturduğu etkiyi izleyerek, sürdürülebilirliği esas başarım göstergelerinin en rüçhan unsuru namına görüyor. Kuruluşların çevresel, içtimai ve idari performanslarının acemi ve aşırı hâlâ çarpıcı birlikte halde izlenmesini gibi kılan Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri sayesinde, sürdürülebilir birlikte doğacak düşüncesince çabamızı birlikte etap hâlâ öteye çekmek düşüncesince çalışıyoruz” dedi.

Gümrah, “Faaliyet alanlarımız farklılaşsa da iş modelimizin merkezinde dirim standardını sürdürülebilirlik anlayışıyla açık açık tezyit fikri var. Bu amaçla tabii kaynakları velut kullanmaya, dışsallıkları azaltmaya hız ediyor; içtimai kalkınmayı da bu bedel üretiminin parçası namına görüyoruz” halinde konuştu.

Verilen bilgiye göre, 2006 senesinde Birleşmiş Milletler Global Compact'i imzalayan topluluk, 2008'den buyana derneşik namına sürdürülebilirlik performansını raporluyor. Söz konusu dışa vurum ortamında arazi düzlük erke tüketimi ve karbon emisyonları 2010 yılından buyana Birleşik Krallık merkezli PricewaterhousCoopers arsıulusal müşavirlik firması çeşidinden hür namına denetleniyor. Eczacıbaşı Topluluğu, çevresel, içtimai ve kurumsal idare anlayışı doğrultusunda 2013 senesinde Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri'ni ikrar etmiş, 2019 senesinde İş Dünyası Plastik Girişimi'ne derun olmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?