Ekonomi

E-ticaret endüstrisi 400 bilyon TL'lik muamelat hacmine ulaştı

E-ticaret endüstrisi 400 bilyon TL'lik muamelat hacmine ulaştı
18-01-2022 12:40
İstanbul

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD), 2021 yılının e-ticaret verilerini açıkladı.

ETİD'den meydana getirilen açıklamaya göre, koronavirüs salgınının "itici gücü" bitmeme ederken, 2021 senesinde online alım satım masrafları güzeşte yıla layıkıyla gelişme ivmesini bitmeme ettirerek cirosal bazda 400 bilyon TL’lik iş hacmine ulaştı. Sektör 2022 senesinde yüzdelik 40 gelişme ile 560 bilyon TL’ye ulaşmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, algınla dü sene süresince ağırbaşlı ortak ivme eline geçiren sektördeki gelişme ve yatırımların ayrımsız halde bitmeme etmesini beklediklerini kaydetti.

Ekmekçi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Son dü yılda tüketiciler ilkin e-ticaretteki akıllıca değer seçeneklerine ve bedava alışverişe alıştı. Aynı halde üreticiler ve dağınık alanı de e-ticaretin ulaşılabilirliği, bağan maliyeti ve fırsatlarına uzlaşma sağlamaya başladı. Online alım satım sıklıkları artarken toy ifa şekilleri ile sektöre suhulet sağlandı. Sipariş mekanizmalarının bile dijitalleştiği ortak evren ortaya çıktı. Bugün baktığımızda online ortak stratejisi sıfır ortak firma, perakendeci düşünemiyoruz.

Pandemi dönemiyle zihinlerde oluşan tabular da ortadan kalktığı düşüncesince e-ticaret eden yapılış sayısının önümüzdeki devirde artacağını öngörüyoruz. Bu artım döneminin gene mahveden talebine müteveccih yapılacak yatırımlarla 2022’de 560 bilyon TL’yi geçmesini öngörüyoruz. 2022’de ayrımsız sürede ihsan indirimleri, büyüklük destekleri ve küresel platformların yatırımları ile e-ihracatın şişman ortak ivme kazanacağını düşünüyoruz”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?