Yaşam

Düzce'de "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi hedefine ulaştı

Düzce'de "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında meslek lisesi öğrencileri kabilinden atık malzemeler de kullanılarak meydana getirilen raf, kaşkariko ve kıraat masalarıyla okullarda kütüphane oluşturuldu.

Düzce'de
03-01-2023 18:09
Düzce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile planlı proje çerçevesinde Düzce'de kütüphanesi namevcut 49 okul düşüncesince emek vermek başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce planlı proje doğrultusunda meslek lisesi öğrencileri, iz rafı, düzen ve kıraat masaları üretti.

Atık materyallerin de değerlendirildiği emek vermek kapsamında hazırlanmakta olan mahsulat okullara yerleştirildi. Öğrenciler, mobilyaların kurulum ve kurgu işlemlerini de kendileri yaptı.

"Proje, öğrencilerimizin bilgelik üreten erat olmaları düşüncesince önemli"

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özgüngör, AA muhabirine, meslek lisesi öğrencilerinin projede iri oranı bulunduğunu belirterek, "Bu, öğrencilerimizin kıraat kültürü kazanmalarını gerçekleştirme geçirmek ve bu halde bilgelik üreten, sorgulayan, çözümlemeli düşünen, yaşama müheyya bir duruma mevrut erat olmaları düşüncesince Bakanlığımızın geliştirdiği ehemmiyetli projelerden müşterek tanesi." sanarak konuştu.

Kentte 17 okulun kütüphanesinin atık malzemelerden yapıldığını aktaran Özgüngör, "32 kütüphanemiz ise Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı sahası çeşidinden müheyya bir duruma getirildi. 49 kütüphanemizde kurulumu tamamlayarak projemizi tamamlamış olduk." dedi.

"Atık malzemeleri kütüphane inşası yahut ayrımlı bölgelerde kullanıyoruz"

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Şefi Öğretmeni Arif Dağcı da kütüphanelerin kullanıldığını görmenin talih verdiğini dile getirdi.

Çalışmaların öğrenciler, öğretmenler ve teknisyenlerce yapıldığını aktaran Dağcı, "Atık malzemelerden kütüphane emek vermesi da yapıyoruz. Hatta müşterek kütüphaneyi yaptık. Diğer kütüphaneyi de özlük okulumuza yaptık. Şu anda öğrencilerimiz kullanıyor. Bu halde işe yaradığını gördüğümüz devir tığ de bahtiyar oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Okullardaki atık malzemeleri biriktirerek arka kazandıklarını vurgulayan Dağcı, laflarını şu halde tamamladı:

"İster istemez okullarımızdan nice atık malzeme çıkıyor. En başlangıcında kullanılamayan öğüt sıraları var. Sıraları alıyoruz ve parçalara ayırıp doğrudan geçiriyoruz. Daha sonraları bu malzemeleri kütüphane imalatında yahut ayrımlı bölgelerde kullanıyoruz. Dresuar seçimi şeyler de yapmayı düşünüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?