Spor

Dünya ikincisi pehlivan Burhan Akbudak, elan hedefine ulaşamadığını düşünüyor

Milli pehlivan Burhan Akbudak, "Hedefim hoppadak evren şampiyonu peyda etmek ve bu hedefime hala ulaşamadım. Kendime gır vermiştim. Kendime saygımı kaybetmemek düşüncesince o sözümü avlamak istiyorum." dedi.

Dünya ikincisi pehlivan Burhan Akbudak, elan hedefine ulaşamadığını düşünüyor
19-10-2021 12:46
İstanbul

Norveç'te meydana gelen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen biçem 82 kiloda finale çıkmasına karşın sim madalyada küsurat Burhan Akbudak, hâlâ hedefine ulaşamadığını söyledi.

Milli güreşçi, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada "Hedefim hoppadak evren şampiyonu iktisap etmek ve bu hedefime hala ulaşamadım. Kendime yalan vermiştim. Kendime saygımı kaybetmemek düşüncesince o sözümü avlamak istiyorum." dedi.

İnatçı müşterek insanoğlu bulunduğunu vurgulayan Burhan Akbudak, "Şampiyon olamazsam, kendime verdiğim lafı tutamam. Kendimi bu biçimde motive ediyorum. 2024 Paris Olimpiyatları'na kendimi bu biçimde motive ederek yapınmak istiyorum." sanarak konuştu.

Norveç'e evren şampiyonluğu hedefiyle gittiğine dikkati çekici Akbudak, "Arkadaşlarımla şakalaşırken, evren şampiyonu olmaksızın güreşi bırakmayacağımı söylüyordum. Norveç'te finali yaptım ve evren şampiyonluğuna ne denli yaklaşan olduğumu gördüm." değerlendirmesinde bulundu.

Paris Olimpiyatları'na 77 kiloda eklenmek istiyor

Güreşte 82 kilonun açıklık ağırlık bulunduğunu ve olimpiyatlarda arazi almadığını hatırlatan Burhan Akbudak, 2024 Paris Olimpiyatları'na 77 kiloda eklenmek istediğini dile getirdi.

Tokyo Olimpiyatları'na eklenmek düşüncesince tedarik zamanında güç gösterdiğini tamlayan 26 yaşındaki güreşçi, laflarını şöyleki sürdürdü:

"2019'da pandemi araya girince, kalifikasyon ve mesafe sınav müsabakalarında talih bulamadım. 2024 Paris olimpiyatları düşüncesince ağırlık değişikliği düşünüyorum. Sadece eklenmek değil, madalyayı alıp, bayrağımızı göndere çektirmek ve Türk halkına şenlik keyiflendirmek istiyorum. Güreş aşığı müşterek insanım, evimde ayrım alıştırma yapmadan duramıyorum. Kalifikasyonlarda arazi bulamayınca olimpiyat heyecanı benim düşüncesince er kapandı. Orada iktisap etmek rastgele sporcunun hayali."

Almanya'da da güreşiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor sporcusu bulunan ay-yıldızlı güreşçi, ayrımsız sürede Almanya'da Mainz 88 Kulübü hesabına da senenin mahsus dönemlerinde müsabakalara çıktığını aktardı.

Akbudak, şimdi evvela Uluslararası Vehbi Emre Turnuvası'nda evren şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü rakibini yendiğini belirterek, "Almanya'dan mevrut yöneticiler beni izlemiş. Bana müşterek teklifte bulundular. Almanya'da 2,5 ay devam eden sayaç oluyor. Her hafta Almanya'ya gidip geliyoruz. Dünya şampiyonalarında ve tedarik kamplarında maçlara çağırmıyorlar. Boşluk buldukça Almanya'ya gidiyorum." halinde konuştu.

Bundesliga'nın dünyanın en şişman güreş ligi bulunduğunu kaydeden Burhan Akbudak, "İlk gittiğimde yaşadığım heyecanı Dünya Şampiyonası'nda ayrım yaşamamıştım. Dünya minderlerinde güreştim fakat Almanya'daki evvel pik çıktığımda ayaklarım titriyordu. Salon baş döndürücü dobra ve tıklım tıklım oluyor. İnsanlar güreş izlemeye ve seni desteklemeye geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcu, pandemi zamanında ortak bularak güreşme dair sıkıntısının yaşandığını fakat kendisinin Almanya'da çıkmış olduğu müsabakalarla bu eksikliği hissetmediğini dile getirdi.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki rakiplerinin de Almanya liginde arazi aldığına dikkati çekici ulusal güreşçi, "En şişman öz itimatı orada kazandım. Avrupa ve evren müsabakalarında 8 skor ayırt yaptığımız devir skor tuşu oluyor. Bundesliga'da 15 nokta ayırt olursa skor tuşu oluyor. Denk rakiplerle karşılaşıyoruz. '8 puanı ne alırız?' konusunu düşünürken, orada 15 nokta düşüncesine çevirdik. Avrupa ve evren şampiyonalarındaki rakiplerimi şişman skor üstünlüğüyle yendiğimde, öz güvenlik kazandım." ifadelerini kullandı.

Oda arkadaşından Rusça öğrendi

Dil öğrenmeye alışkın bulunduğunu özetleyen Burhan Akbudak, ulusal kadro kampları esnasında Ahıska Türkü göz arkadaşı yardımıyla Rusça öğrendiğini kaydetti.

Arkadaşının, ailesiyle Rusça konuşmasının beğenisini çektiğini tamlayan Akbudak, "Bana da öğretmesini istedim. 'Zor dil.' demiş ve İngilizce öğrenmemi istemişti. Aksanı hoşuma gidince Rusça bellemek istedim. Hikaye kitabı aldım. Kiril alfabesiyle adımı yazmaya başladım. Arkadaşımın konuştuğunu namına çevirme etmeye başladım. Geliştirmeye bitmeme ediyorum." sanarak konuştu.

İnsanlarla haberleşme oluşturmayı sevdiğini ve Almanya'daki kariyeri esnasında Almanca'yı da geliştirmeye çalıştığını vurgulayan kalburüstü güreşçi, "Almanya'ya giderken biraz lafız Almanca öğrenmiştim. Telaffuzunu dobra çıkarmaya çalışıyordum. Oradakiler dile yeteneğim bulunduğunu söylediler. Rusça'nın yanında Almanca da öğreniyorum." açıklamasını yaptı.

Belediyelerin spora dayanaklık etmek vermesinin önemine de yer veren Burhan Akbudak, "Ben 2016 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a para aktarımı oldum. Olimpiyat şampiyonluğu ne sporcuların hayaliyse, bence Türkiye'de güreş eden bir aşırı sporcunun düşsel de bu kulübün içerisinde arazi almak. Kulübümüz etraflı olanakları sağlıyor. Kulüp başkanımız Fatih Keleş'e, şehremaneti başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verdikleri dayanaklık etmek düşüncesince teşekkürname ediyorum. Belediyelerin verdiği dayanaklık etmek olmasa acemi sporlar baş döndürücü külfet yaşar." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?