Sağlık

DSÖ, Kovid-19 aşısı yaptıran buğulu ve afiyet personeli sayısının düşüt bulunduğunu açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), evren genelinde Kovid-19'a hakkında riziko altında bulunan buğulu ve keyif personellerinin şişman çoğunluğunun hala aşılarını tamamlayamadığını duyurdu.

DSÖ, Kovid-19 aşısı yaptıran buğulu ve afiyet personeli sayısının düşüt bulunduğunu açıkladı
22-07-2022 17:06
Cenevre

Örgütün sitesinde piyasaya çıkan Küresel Kovid-19 Aşılama Stratejisi tutanağının güncellenmiş halinde, toptan aşılamalardaki sonuç bir hale ilişkin veriler paylaşıldı.

Raporda, Kovid-19 aşılama programının tarihteki en iri ve çabuk aşılama olduğuna ayraç edilerek, "Büyük riziko altındaki bir çok ad hala himayesiz durumda. Yaşlıların elden yüzdelik 28'i, afiyet personellerinin da yüzdelik 37'si aşılarını tamamlayabildi." ifadesi kullanıldı.

Aşılarını bitiren riziko grubundaki insanların çoğunun ise güçlendirici düze aşılarını yaptıramadığı aktarıldı.

DSÖ'nün "her ülkenin nüfusunun yüzdelik 70'ini aşılaması" hedefine ulaşılabilmesi düşüncesince afiyet mensupları ve 60 gözyaşı üstü şahıslara aşı yürütüm periyodunun hızlanması gerektiği kaydedildi.

Aşılama programlarına müteveccih DSÖ'nün güncellenmiş stratejisi kapsamında, "Kovid-19 kaynaklı ölümlerin azalması düşüncesince hayattaki hepsi afiyet mensupları ve riziko grubundaki insanların aşılanması" gayesi belirlendi.

Aşılar 19,8 milyon avlu kurtardı

Kovid-19 aşılamalarının önce senesinde toplanmış 12 bilyon dozun üstünde aşının uygulanmış olduğu açıklandı ve "Tahminlere layıkıyla aşılamalar yardımıyla şimdiye derece 19,8 milyon bireyin yaşamı kurtarıldı." açıklamasında bulunuldu.

Raporda ifadelerine arazi sunulan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, riziko grubundaki eşhas aşılanmadıkça Kovid-19 ölümlerinin süreceğinin altını çizerek, "Risk altındaki her insanın aşılanması, afiyet sistemlerinin korunması ve ekonomilerin işlemesi düşüncesince bir tane hal yoludur." değerlendirmesini yaptı.

Oxford Üniversitesine ilişkin araştırı kadrosu Verilerdeki Dünyamız çeşidinden meydana getirilen araştırmada, 2022'nin önce ½ si bakımından evren nüfusunun yüzdelik 66,8'inin aşılandığı, DSÖ'nün yüzdelik 70 aşılama hedefinin tutmadığı açıklanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?