Sağlık

DSÖ, Çin'in Kovid-19'la ait verileri paylaşmasını kıvançla karşılıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in Kovid-19'la ilgilendiren verileri ve umumi vaziyeti kamuoyuyla paylaşmasını kıvançla karşıladı.

DSÖ, Çin'in Kovid-19'la ait verileri paylaşmasını kıvançla karşılıyor
15-01-2023 00:09
Cenevre

Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan bağlanmış açıklamada, DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Ma Xiaowei ile ülkedeki Kovid-19 salgını üzerine görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, "DSÖ, bu görüşmeleri ve ülkedeki Kovid-19'la ilişik umumi vaziyeti halkoyu ile paylaşılmasını ölçüm ediyor." ifadesi kullanıldı.

Çinli yetkililerin, müşterek matbuat toplantısında, ayak tedavisi kliniklerinin, hastaneye yatışların, ciddi iş mucip hastaların, Kovid-19 enfeksiyonuna ilişkin ölümlerin beraberinde öteki mevzularda da DSÖ'ye bilgelik verdiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"DSÖ, 2022 Aralık gene 12 Ocak'a derece bu detayları çözümleme ediyor, Çin'deki epidemiyolojik durumun ve bu dalganın tesirinin henüz güzel anlaşılmasına olanak sağlıyor. DSÖ, bu yüz kapsayıcı bilgilerin kendileriyle ve halkla paylaşılmasının bitmeme etmesini istem ediyor. Çinli yetkililerin, derin iş da engelleme peyda etmek kıl payı el düşüncesince klinik bakımı atırma çabalarına özen çekiyoruz."

Ülkedeki umumi epidemiyolojinin, Omicron'un bildik ast varyantlarının niçin bulunduğu henüz aceleci ve derin çor dalgasını yansıtırken, bunun öteki ülkelerdeki enfeksiyon dalgalarına benzeri bulunduğu ve esenlik sistemi üstündeki baskıyı arttırdığı belirtildi.

Çin kabilinden yazanak edilen fenomen sayısında, hastaneye yatışlarda ve derin iş mucip pestil sayısında düşüşe ayraç etmiş bulunduğu vurgulanan açıklamada, DSÖ'nün devir içinde illere uyarınca verilerin henüz etraflıca halini istem etmiş bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "DSÖ, Çin ile çalışmaya, uygulayım referans ile dayanak sağlamaya ve vaziyeti çözümleme etmeye bitmeme edecektir." denildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ile Ulusal Hastalık Önleme ve Kontrol İdaresinin henüz evvel Omicron'un ast varyantları bulunan BA.5.2 ve BF.7'nin şu anda dolaşımda bulunduğunu DSÖ'ye aktarmasına karşın DSÖ yetkilileri, virüsün evrimi, klinik iş ve öteki mevzularla ilişik uygulayım gruplarla çalışmaların bitmeme edebilmesi düşüncesince açıkça ulaşım veri tabanlarıyla henüz aşkın verinin paylaşılmasını istem ediyor.

DSÖ ile Çin heyeti müşterek araya gelmişti

DSÖ'nün, virüsün gelişimini izleyen uygulayım istişare grubu, 3 Ocak'ta Çin'deki Kovid-19 vaziyetini ele kabul etmek kıl payı Çin bütünüyle müşterek araya gelmişti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ile Ulusal Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden İlim insanları, DSÖ heyeti ile ülkelerindeki virüs durumuyla ilişik verileri paylaşırken, ülkede adsız sansız yahut acemi müşterek varyantın olmadığını tabir etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?