Dünya

Donbas'ta değinme hattına DOĞRU Avdiyivka halkı sulh istiyor

Ayrılıkçıların elindeki Donetsk şehrine 6 kilometre bulunan ve toprak arsa çatışmaların izlerini haiz şehre erişmek düşüncesince beş altı arama noktasından devredilmek gerekiyor.

Donbas'ta değinme hattına DOĞRU Avdiyivka halkı sulh istiyor
25-01-2022 12:56
Avdiyivka

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Ukrayna ordusu arasındaki değinme hattına en yaklaşan şehirlerden bir tanesi Avdiyivka'daki Ukraynalılar sulh olmasını rüya ediyor.

Bölgede 2014'te süregelen çatışmaların en yunak noktalarından bir tanesi bulunan şehirde, günce avlu alelade biçimde bitmeme ediyor.

Ayrılıkçıların elindeki Donetsk şehrine 6 kilometre bulunan şehre erişmek düşüncesince biraz arama noktasından devrolmak gerekiyor.

Yer toprak çatışmaların izlerini haiz kentin en ehemmiyetli dirimsel kaynağı, yakınlardaki kok kömürü fabrikası. 2014-2017 dönemindeki derin arbede dönemlerinde faaliyetine açıklık verici üretimevi halihazırda çalışıyor.

Avdiyivka halkı harp istemiyor

Bölge halkı, Rusya'nın Ukrayna'ya beklenen saldırısı karşı AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Şehir sakini Natalya, baş döndürücü fikir ettiğini ve bulundukları gidiş zımnında kalbi kırık bulunduğunu belirterek, "Umarım halkımız yaklaşan sürede birlikte biçimde anlaşır. Savaş olup olamayacağını bilmem fakat mücadelesi istemiyorum. Kardeş kardeşe savaşılmasını istemiyorum, hepsi düşüncesince sulh istiyorum." ifadesini kullandı.

İsmini hasretmek istemeyen öbür birlikte kent sakini, hale alıştıklarını ve alışılagelen gördüklerini fakat sulh istediklerini dile getirdi.

Oleksiy de başlangıçta savaşın olamayacağını fakat demincek birtakımı provokasyonların ve harp aktivitelerinin olasılık dahilinde bulunduğunu düşündüğünü vurguladı.

Savaş olması yerinde ne yapacağına bağlı hâlâ birlikte planı bulunmadığını kaydeden Oleksiy, "Ancak birtakımı şahısların planı var. Duruma mucibince akım edecekler, sığınaklara gidecekler ve biraz günlüğüne kalacaklar, olasılık ayrılacaklar şehirden. Umarım harp yaşanmaz." niteleyerek konuştu.

"Panik yapmamak ve emniyetli medyayı strateji yazar müheyya peyda etmek gerekli"

Yevgenya ise huzursuzluğun değme devir olduğuna ve bitmeme ettiğine hoppadak huzursuzluğun demincek Kiev'de arttığına ayraç etti.

Durumun değişmesi biçiminde şu an düşüncesince birlikte planları olmadığının altını çizen Yevgenya, "Terk etmeyi düşünmüyorum fakat öngörmesi güç birlikte durum. Panik yapmamak ve emniyetli medyayı strateji yazar değme senaryoya mücehhez peyda etmek gerekli." dedi.

Diğer birlikte yurttaş da harp ihtimalinden fikir ettiğini belirterek, "Nasıl hakeza ha bilmiyoruz. Korkunç birlikte durum, bizim jenerasyonumuz bu hale inanamıyor." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?