Eğitim

Doğuş Üniversitesi’ne YÖK’ten ‘Engelsiz Üniversite’ ödülü

Engelli öğrencilerin terbiye olanaklarına ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri dair farkındalık kurmak üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çeşidinden planlı Engelsiz Üniversite Ödülleri sahiplerini buldu.

Doğuş Üniversitesi’ne YÖK’ten ‘Engelsiz Üniversite’ ödülü
24-08-2022 10:06

Doğuş Üniversitesi, Mekânda Erişim (Turuncu Bayrak) ve Eğitimde Erişim (Yeşil Bayrak) ödüllerine müstahak görüldü.

Yükseköğretim sisteminde mektepli sayısının 8,5 milyona yaklaştığını, YÖKSİS verilerine gereğince değişik bariyer düzeylerindeki mektepli sayısının ise 50 bin yöresinde bulunduğunu tamlayan YÖK Başkanı Erol Özvar, “Bu kopya yükseköğretim sistemimizdeki öğrencilerin kestirmece binde 6'sını teşekkül etmektedir. Yükseköğretimin gelişigüzel kademesinde değişik bariyer gruplarına engelleme hep 50 bin öğrencimizin bulunmuş yer aldığı menfez önüne alındığında YÖK kendisine bu bölgede yürüttüğümüz çalışmaların ne derece ehemmiyetli yer aldığı elan güzel anlaşılacaktır” biçiminde konuştu.

“Engelli öğrencilere açık eğitim”

Özvar şu şekilde konuştu: “Üniversitelerimizdeki engelleri kaldırabilmek düşüncesince yükseköğretim sistemimizdeki özürlü mektepli sayısını ve bariyer durumlarını bilmek, buna gereğince önlemler almak, bu öğrencilerimize iktiran etmek üniversitelerimizin ehemmiyetli görevlerindendir. YÖK kendisine topu topu öğrencilerimizin yükseköğretime erişimini önemsiyor, özürlü öğrencilere açık müşterek yetişek ve tedrisat ortamı sunmak, toplumsal ve kültürel faaliyetlere elan çok katılımlarını iletmek düşüncesince motivasyon edici icraat ve planlar geliştirmeye çalışıyoruz.”
114 üniversiteden hep 1074 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde 84 üniversiteye hep 384 sembol verildi. Engelli bireylerin yükseköğretime tam, çalışan ve denktaş katılımını iletmek neredeyse icra ettiği çalışmalarla Doğuş Üniversitesi Mekânda Erişim (Turuncu Bayrak) ve Eğitimde Erişim (Yeşil Bayrak) ödüllerine müstahak görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?