Gündem

Doğukan Manço: 'Yanımda birinin ‘baba’ demesiyle özlemim devam ediyor'

Sanatçı Barış Manço, ölümünün 23. senesinde Beykoz Kanlıca'daki mezarı başlangıcında anıldı. Merhum artist ilkin oğlu Doğukan Manço peyda etmek kadar evlatların da katılmış olduğu yâd töreninde rahmetle anıldı.

Doğukan Manço: 'Yanımda birinin ‘baba’ demesiyle özlemim devam ediyor'
06-02-2022 13:40

Türk Rock ve Pop müziğinin müstehap adı rahmetlik artist Mehmet Barış Manço ölümünün 23. senesinde öz ismini haiz hususi vapur seferiyle anıldı. Beşiktaş İskelesi'nden koruyucu vapur seferini Kadıköy İskelesi'ne uğradıktan sonradan Kanlıca İskelesi'ne ulaşarak turunu tamamladı. Vapur turu sonrası Barış Manço'nun Kanlıca'daki mezarına geçildi. Kanlıca Mezarlığı'ndaki yâd törenine özellikle oğlu Doğukan Manço kazanmak üzere, baş döndürücü sayıda yurttaş ve füru iştirak sağladı. Manço, mezarı başlangıcında okunan rahmetle anıldı.

“Yanımda birinin ‘baba' demesiyle özlemim devam ediyor”

Anma töreni sonrası mütekellim Doğukan Manço, “Artık tradisyon bir duruma mevrut vapurumuzun 20.'sini kaldırdık. Bu kere nezaret musaddak olarak, dünya genelinde yüzlerce çocuk, Barış Manço'nun emektar adresine betik ve gösterici çalışmalarını gönderdiler. İçlerinden eserleri seçilen kardeşlerimize vapur turu gerçekleştirdik. Bugün onları o dostça hallerini gördük. Bu soy sop Barış Manço'yu yaşıyor. Bu duyguları başka nesillere de götürmeye devam ediyorlar. Kişisel bazlı adına konuşursam; Tabi ki babamın özlemiyle, yanımda birinin ‘baba' demesiyle özlemim devam ediyor. Bir başka esas mevcut ki o bundan böyle her insanın babası. Bunun düşüncesince de gururluyuz” niteleyerek konuştu.

“Barış abi felsefesiyle berhayat ballanmak haysiyet verici”

Barış Manço giysileri ve takıları takarak yâd törenine eklenmiş olan Muhammet Rüstemov, “23 senedir Barış Manço'suz bir dünyada yaşıyoruz. Z kuşağı adına Barış Manço şarkıları dinlemek, onun felsefesiyle berhayat ballanmak ve Barış abi üzere görmek haysiyet ve alım çalım donör bir şey. İnsanların beni görür görmez de ‘Barış Manço geliyor' demesi de hala onu unutmadıklarının göstergesi” dedi.

Abdul Samet Kaya - Cüneyt Sevindik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?