Gündem

Dışişleri Bakanlığından Hocalı Katliamı'nın 30. yılına bağlı yâd mesajı

Dışişleri Bakanlığından Hocalı Katliamı'nın 30. yılına bağlı yâd mesajı
26-02-2022 13:19
Ankara

Dışişleri Bakanlığı, Hocalı Katliamı'na ilişkin, "30 sene ilk dünyanın gözü uğrunda yaşanmış olan vahşetin faktör yer aldığı yaraların hala taravetli olduğunu, ahi Azerbaycan’ın acısının en espressivo paylaşıldığını" bildirdi.

Bakanlıktan Hocalı Katliamı'nın 30. yılına bağlı meydana getirilen yazılmış açıklamada, Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan’ın Karabağ sahasında mevcut Hocalı şehrine müteveccih saldırılarda aralarında aşırı sayıda avrat ve çocuğun da bulunmuş yer aldığı 613 Azerbaycanlı tertemiz sivilin katledildiği ve yüzlerce Azerbaycan vatandaşının yaralandığı hatırlatıldı.

Bu saldırılarda binden bir tomar ferdin Ermenistan güçlerince tutsak alındığı ve kayıpların akıbetinin bugüne denli hala aydınlatılamadığı tamlanan açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

"30 sene ilk dünyanın gözü uğrunda yaşanmış olan vahşetin faktör yer aldığı yaraların hala taravetli bulunduğunu biliyor, ahi Azerbaycan’ın acısını, acımız adına ikrar ediyor ve en espressivo paylaşıyoruz. Hocalı Katliamı’nda hayatlarını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan yağmur diliyor, kâffesi can Azerbaycan halkına en dostça başsağlığı dileklerimizi yineliyor ve yaşamını kaybedenlerin eren hatıralarını nazikâne yad ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?