Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yaptırımlara iltihak eğilimimiz yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Rusya'ya müteveccih yaptırım kararlarını biricik hiç incelediğini belirterek, "Biz umumi açıdan bu cins yaptırımlara ilkesel namına katılmadık. Bu yaptırımlara da iltihak eğilimimiz yok." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yaptırımlara iltihak eğilimimiz yok
02-03-2022 00:30
Ankara

Çavuşoğlu, Habertürk'te katılmış olduğu deli dolu yayında, Rusya-Ukrayna mücadelesi ve gündeme bağlı soruları yanıtladı.

Rusya ile Ukrayna ortada meydana getirilen müzakerelere yer veren Çavuşoğlu, ferda yapılması muhtemel ikinci güruh düşüncesince tarafların döşeme yokladığını fakat görüşmelerin biraz gündüz elan ertelenebileceğini belirtti.

Bundan sonradan yapılacak toplantıların son odaklı olmasını istek ettiklerini ve Türkiye’nin dostça tavsiyelerini rastgele dü tarafa ilettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, “Bir ateşkesle sonuçlanacak etüt olması lazım. Ondan ahir süreçte politik mevzuları görüşme, etüt ika itibarıyla ehliyetli vakitleri olacaktır zorla deminden çabuk bulunan nedir, ateşkes. Çatışmalar, bombardımanlar bitmeme ederken de bu müzakerelerden müşterek son çıkmaz. evvel ateşkesi kasılma etmelerini bekliyoruz.” diyerek konuştu.

Çavuşoğlu, Moskova’ya müteveccih yaptırımların Rus ekonomisinin beraberinde yaptırım sonucu düzlük Avrupa Birliği (AB), AB devletleri ve başka devletleri de etkileyeceğini dile getirdi.

Türkiye’nin, yaptırım kararlarını müşterek tane hiçbir incelediğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Bunların ekonomimize tesiri nedir, erke sunma güvenliğimize tesiri ne olacaktır, iklim endüstrisi da dahil. Biz umumi açıdan bu cins yaptırımlara ilkesel adına katılmadık. Bu yaptırımlara da iltihak eğilimimiz yok." dedi.

Çavuşoğlu, Rusya'ya müteveccih yaptırımlara alınması düşüncesince Türkiye'ye rastgele müşterek dilek ve ya edisyon gelmediğini aktardı.

Türkiye'nin sahildar bulunan yahut sıfır devletler itibarıyla bugüne derece Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni harfiyen, hiçbir tepme ölçün içerisine düşmeden transparan halde uygulayacağını söylediğinin altını çizen Çavuşoğlu, Rusya’nın Karadeniz filosuna mukayyet sıfır birtakım gemilerini Boğazlar'dan nakil talebini art çekmesini istediklerini, Moskova yönetiminin bunu benimseme ettiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?