Yaşam

Dezavantajlı mahallenin arzusu bulunan el topu takımının hikayesi belgesele taşındı

Adana'da, dezavantajlı mahallelerde canlı evvel ve rüştiye öğrencileriyle 8 sene ilkin kurulan ve 1. Lig'e derece yükselen Adasokağı Spor Kulübünün fıkdan ve ağırlık içindeki hikayesini özetleyen belgeselin galası 14 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Dezavantajlı mahallenin arzusu bulunan el topu takımının hikayesi belgesele taşındı
12-03-2022 11:46
Adana

Adana'da dezavantajlı mahallelerde canlı kız çocuklarını çirkin alışkanlıklardan idare etmek şartıyla 8 sene evvela kurulan ve başarısıyla 1. Lig'e derece yükselen Adasokağı Spor Kulübünün eksiklik ve ağırlık içindeki öyküsü belgesele taşındı.

Yönetmen Özge Adanır, Adana Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının destekleriyle 2014'te kurulan ve kalburüstü neticelerle Süper Lig hedefine akıllıcasına ilerleyici takımın muvaffakiyet yolculuğunu belgesele taşımaya değişmeyen verdi.

Çekimleri tamamlanan belgeselde, geçmiş ve rüştiye öğrencileriyle 8 sene evvela yola çıkılan, eksiklik ve ağırlık içindeki mücadelesiyle 1. Lig'e derece yükselen kulübün öyküsü husus oldu.

Belgeselde, Adasokağı Ortaokuluna 2014'te gövde eğitimi öğretmeni kendisine tayin edilen Nesimi Dağdoğan'ın, çevredeki dezavantajlı mahallelerdeki kız evlatlarının eğitimine bitmeme edebilmesi, er yaşta evliliklerin önüne geçilmesi ve çirkin alışkanlıklardan uzaklaşması şartıyla kurulan kulübün öyküsünün anlatılmasının yanı sıra, oyuncular ve aileleriyle röportajlar da toprak alıyor.

Yönetmen Özge Adanır, AA muhabirine, çalıştırıcı Nesimi Dağdoğan ile tanışması ve takımın ortaya depar belgesi öyküsünü dinlemesiyle etkilendiğini ve belgesel fikrinin ortaya çıktığını söyledi.

İlk aşamada takımın maçlarına gittiğini ve dezavantajlı mahalleden çıkan ve rastgele birinin ayrı hikayesi bulunan oyuncuların ortalık verdiği mücadeleye delil bulunduğunu aktaran Adanır, belgeselle onlara müşterek manada destekte mevcut kazanmak istediğini belirtti.

Belgeselde dü ayrımlı hikayenin toprak aldığını aktaran Adanır şu şekilde bitmeme etti:

"Belgeselin anne konusu Adasokağı Spor Kulübü el topu ekibi ve bu ekibi meydana getiren yiğit Nesimi Dağdoğan'ın ve kızlarının hikayesi. Belgeselde dü ayrımlı öykü göreceğiz. Nesimi Hoca, Adasokağı'na geliyor ve bura değişiyor. Aynı sürede kılıç burada kız evlatlarının öyküsünü okuyacağız. Kız evlatlarının er yaşta evlendirilme, okula bitmeme edememe halleri yalan konusu, belgeselde bunu da göreceğiz. Kızların Nesimi Hoca ve hentbolla tanıştıktan sonradan sporun yaşamlarında ne derece iri değişikliklere hastalık olduğu, basar açılarını değiştirdiklerine şahit olacağız. Çok dobra müşterek muvaffakiyet hikayesi var, ümit ederim görünür kılmışızdır."

İlk seans 14 Mart'ta

Adanır, bu sürece şahsen şahit bulunan velilerin röportajlarını da toprak almış olduğu belgeselin 14 Mart'a geçmiş gösteriminin yapılacağını tabir etti.

Amaçlarının belgeselle ilkin sporculara, kız çocuklarına, hanımlara temas etmek bulunduğunu dile getiren Adanır, "Okullarda, sporla ait gurur ve kuruluşlarda gösterimini planlıyoruz. Bir de sporla ait belgesel yarışmalarına göndermeyi planlıyoruz. Amacımız henüz baş döndürücü insana kavuşması ve henüz görünür kılmak." diyerek konuştu.

Nesimi Dağdoğan da 2014'te Adasokağı Ortaokuluna gövde yetişek öğretmeni kendisine atanmasıyla serüvenin başladığını belirtti.

Okul içerisinde dezavantajlı mahallede oluşturdukları takımın müşterek müddet sonradan kulüpleştiğini özetleyen Dağdoğan, şampiyonluklara imza atan kızların dü yıldan buyana 1. Lig'de savaşım ettiğini dile getirdi.

Dağdoğan, Süper Lig uğrunda sakıncasız adımlarla ilerleyici takımdan birtakımı sporcuların ulusal takıma da çağrıldığını belirterek belgeselle baş döndürücü müşterek tomar insana sabah yeli deposu kazanmak istediklerini aktardı.

Kulübün Başkanı Alper Tunga Kasım ise belgeselle, zorluklara karşın motivasyonu tek düşmeyen kulübün başarısıyla dobra müşterek gösteriş manken kazanmak istediklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?