Gündem

Dev mantar görenleri şaşırtıyor

Gümüşhane'de müşterek yurttaş 52 santim genişliğinde, 2 kilo ağırlığındaki komünist mantar buldu.

Dev mantar görenleri şaşırtıyor
28-06-2022 09:04
Yaz aylarıyla beraberce Gümüşhane coğrafyasının az daha tamamında vatandaşların adeta dercetmek düşüncesince sıraya girmiş olduğu al mantarda akıbet yılların en iri ve ağırbaşlı mantarını esnaflık önleyen Ernail Çiçek buldu.

Torul ilçesine ilişkin Bahçelik Köyü Kazımınkelifleri Mevkiinde bulmuş olduğu mantarı ilkin gördüğünde beklenmedik bulunduğunu kaydeden Ernail Çiçek (52), “Daha ilkin de hakeza iri mantarlar bulmuştum fakat bugüne derece bulduklarım içinde en büyüğü bu oldu. Çapı birlik 52 santim ve 2 kilogram 15 gr. da ağırlığı var” dedi.

Mantarı İkisu-Şiran karayolu kenarındaki tatil tesisinde vitrinde sergilediğini tabir fail Çiçek, “Mantarı gören hacısı hocası baş döndürücü şaşırıyor. Bölgede baş döndürücü mantar buldum fakat bu büyüğü yegâne başınaydı. Sosyal medyaya da atınca baş döndürücü talip oldu. Satmayı düşünmüyorum. Vitrinde sergilemeye bitmeme edeceğim” diyerek konuştu.

Haziran kocaoğlan süresince çarpıcı bulunan âlem patırtılı ve yağışlı havayla beraberce faziletkâr rutubet payı dolayısıyla mantar veriminin en yukarı ölçüde bulunduğunu tamlayan Çiçek, “Bu sene mantar yılı oldu. Yağış çok, rutubet yüksek. Bu mantarlar al mantar dediğimiz mantar türü. İçi kahverengi ve baş döndürücü içimli keyfi vardır” ifadelerini kullandı.

Recep Ergin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?