Yaşam

Depremin iri yıkıma kez açmış olduğu Tanışma Mahallesi'nde yaralar sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde şişman yıkımın yaşandığı Hatay'ın Antakya ilçesine ilişkin rustik Tanışma Mahallesi'nde, talih ve milletin el ele vermesiyle yaralar çabucak sarılıyor.

Depremin iri yıkıma kez açmış olduğu Tanışma Mahallesi'nde yaralar sarılıyor
04-03-2023 16:07
Hatay

Depremlerin, ev ve iş bölgeleri haricinde dirim alanlarının da çoğunu enkaza çevirilmiş olduğu mahallede başlatılan yardım seferberliği sürüyor.

AFAD koordinasyonundaki çalışmalarda, çoğunluğu kurulan çadırlarda barınan afetzedelerin esas gereksinimleri da karşılanıyor.

Muhtar Haşim Bayraktar, AA muhabirine, tahminî 20 senedir muhtarlığını meydana getirdiği mahalledeki baş döndürücü sayıda ev ve iş yerinin depremlerde hasar gördüğünü söyledi.

Yaklaşık 1000 hanenin bulunmuş olduğu Tanışma'da dirim alanlarının yerle birlikte bulunduğunu özetleyen Bayraktar, şu biçimde konuştu:

"Yıkım, mahallemizde baş döndürücü ağırbaşlı birlikte biçimde oldu. Allah'a şükür birlikte tomar dirilik kaybımız yok. Tek kıvrık binalarda oturulabiliyor sadece. Çift kıvrık binaların hiçbiri oturulabilecek biçimde değil. Bu kişilerin bütünü dışarıda. Yardımlar geliyor, dağıtılıyor. Allah gönderenlere de fırsat olanlara da birlikte adına bin versin. Günde 4 bin 200 şahsiyet kahvaltı geliyor. Akşam da 5 bin şahsiyet 3 tür kemirmek veriliyor. Allah razı olsun."

"İnşallah gelişigüzel bilinçlilik giderek düzelecek"

Mahalle sakinlerinden Yakup Okuyucu, hayatları süresince unutamayacakları birlikte afeti yaşadıklarını vurguladı.

Okuyucu, yıkılan dü kıvrık evlerinden sağlıklı huzurlu çıkmalarına şükrettiklerini dile getirdi.

Acılarının şişman bulunduğunu kaydeden Okuyucu, "Allah'ın birlikte takdiri. Bu acıya diyecek birlikte şeyimiz yok. Allah devletimize gün dikilmesi vermesin. Evimiz yıkıldı ancak Allah'a şükür devletimiz bizi bekâr bırakmadı. İnşallah gelişigüzel bilinçlilik giderek düzelecek. Biraz sabredeceğiz." ifadesini kullandı.

Mehmet Aslan da bütün zorluklara karşın devletin yardımları sebebiyle depremin acılarını atlatmaya çalıştıklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?