Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Büyük ve çelimli Türkiye düşüncesince yazışma eğer olmazsa olmazdır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Uluslararası Genç İletişimciler Forumu'ndaki konuşmasında iri ve çelimli Türkiye düşüncesince iletişimin eğer olmazsa olamaz bulunduğunu belirterek, katılımcılara "Yeni asır sizlerle Türkiye yüzyılı olacak." diyerek seslendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Büyük ve çelimli Türkiye düşüncesince yazışma eğer olmazsa olmazdır
08-05-2022 16:41
Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca planlı "Stratcom Youth" Uluslararası Genç İletişimciler Forumu"na katıldı.

"Türkiye İletişim Modeli" başlıklı açım dersinde bildirişim öğrencilerine seslenme fail Altun, forumun öğrencilerin terbiye bilimi bilimi ve sistem yaşamlarında müşterek dönüm noktası olmasını diledi.

Geçen yıl açıklık ayında Uluslararası Stratejik İletişim Forumu'nu düzenlediklerini anımsatan Altun, toplumların dünyanın ayrımlı yerlerindeki dezenformasyonla imtihanlarını, kamuoyunu ışıklandırma süreçlerini, dünkü bildirişim teknolojilerini masaya yatırdıklarını ve sonuç aşama dişi müşterek ortam mensur ettiklerini söyledi.

Altun, Türkiye'nin çetin müşterek coğrafyada bulunduğunu ve sert baş döndürücü diyalekt krize şehadet ettiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Buralarda ortaya çıkan gerilimlerin alanı dengesizlik dalgası ile huzur karşıya getirdiğini görüyoruz. Bölgemizde sonuç 30 yılda değişik tesirini artı müşterek köktencilik ve yıldırı tesirinin baş gösterdiğini biliyoruz. Dünyamız sert baş döndürücü saha okumayla huzur karşıya. Bu saha okumaların bilincinde olmamız gerekir. Yine dünyanın nice bölgesinde yaşanmış bulunan dengesizlik dalgaları, adaletsizlikler, belirsizlikler, düzenlilik sıkıntıları... Elbette eksiksiz dünyanın huzur karşıya kalmış bulunduğu ve Türkiye'nin de ağırbaşlı manada yüzleştiği ağır aksak hicret saha okuması, ırkçılık, hava değişikliği..."

Altun, iletişimcileri ilgili müşterek başka saha okumanın ise "hakikatin değersizleştirilmesi" bulunduğunu vurguladı.

"Yalan endüstrisinin hükümran olmasının, asılsız ile gerçeklik arasındaki çizginin kaybolmaya başlamasının, hakikati değersizleştirdiğini" özetleyen Altun, bunun, yoluna uğraş edecekleri değerleri de erozyona uğrattığını dile getirdi.

"Türkiye kişi ad ve yerine siyaset yapar bir duruma geldi"

Batılı koloni düzeninin süresince asal bakımından Batı dışı dünyayı ilgili "Batıcı bağımlılık düzeni" meselesinin bulunduğunu vurgulayan Altun, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Türkiye, arsıulusal alandaki bağımlılık düzenine saha okumaya çevrik çelimli müşterek sınav verdi, vermeye de bitmeme ediyor. Son 20 yılda Cumhurbaşkanı'mızın liderliğini meydana getirdiği politik ekranların merkezinde Türkiye'yi Batıcı bağımlılık tuzağından örtbas yapmak vardır. Elbette bu uğraş yürütülürken Batıcı bağımlılık düzeninden yararlanma fail sürer durum ile uğraş de bahis konusu olmuştur. 2018 senesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu mücadelenin kurumsallaştığını gördük. Son 20 yılda Türkiye, bu bağımlılık düzeninden özgürleşti, bağımsızlaştı. En ehemmiyetli kazanımlardan biri budur. Türkiye, kişi ad ve yerine siyaset yapar bir duruma geldi."

"Türkiye, arsıulusal değme meselede üstünlük saha müşterek ülkedir"

Fahrettin Altun, eksiksiz engellemelere karşın sonuç 20 yılda Türkiye'nin serbest ekonomi, canlı aut siyaset ve terörle uğraş politikalarıyla "lig atladığını" dile getirdi.

Türkiye'nin bu süreçte çalışan ve saygın diyalekt müşterek güce dönüştüğünü, global güç, oyuncu olma amacında ilerlediğini özetleyen Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu an bakımından memleketimiz arsıulusal değme meselede üstünlük saha müşterek ülkedir. Bölgesinde Türkiye'nin görüşü alınmaksızın rastgele müşterek maslahat çözüme kavuşturulamaz. Türkiye, bölgesinde hem oyunu bozan hem oyunu kuran müşterek memleket pozisyonuna gelmiştir. Türkiye, hem masada hem sahada kazanabilir bir duruma gelmiştir. Krizlere huzur bağışıklığı bulunan müşterek memleket olmuştur Türkiye. Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde elan adaletli müşterek evren çağrısı karşıcı müşterek ülkeye dönüşmüştür. Suriye krizinin eksiksiz olumsuzluklarını canlı müşterek memleket şekilde Rusya-Ukrayna krizine engelleme etmemiz icap ettiğini gördük. Bu müdahaleyi, Cumhurbaşkanı'mız krizin çıktığın günün kökeninden buyana yaptı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız haricinde bu müdahaleyi yapabilecek ikinci müşterek oyuncu yoktu."

Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana "millet-devlet iletişimi"ni üç devirde değerlendirdiğini özetleyen Altun, 1923 ile 2001 arası devri "iletişimsizlik yahut gıcırı bükme bildirişim dönemi" şekilde ele alabileceklerini belirtti.

Altun, 2002'den 2018'e genişliğinde bulunan devirde misyon ve kavim odaklı bildirişim dilinin kamuda namına arazi bulduğunu gördüklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Demokratikleşme hamleleri, milletle kucaklaşma ve global temsilde müşterek ihtilal yaşanması ile bu zamanda ağırbaşlı müşterek bildirişim atağının ortaya çıktığını görüyoruz. 2018 ile beraberce değin müessis oyuncu iletişiminin ortaya çıktığını görüyoruz. Artık Türkiye'nin adalet ve menfaatlerinin savunulmasının, şef diplomasisinin, arsıulusal bölgede baş döndürücü ağırbaşlı iletişiminin yapıldığı, devlet-millet iletişiminde baş döndürücü ağırbaşlı ara alındığı müşterek devri görüyoruz. Burada Cumhurbaşkanı'mızın mühim bildirişim perspektifinin merkezde bulunduğu müşterek süreçten bahsediyoruz. Bu devirde iletişimin amme yönetimi açısından eğer olmazsa imkânsız müşterek unsura dönüştüğünü görüyoruz. Politikanın peşi sıra değil, siyaset ile belirlenen müşterek süreçten bahsediyoruz. Bu proses Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurulduğu süreçtir. Bu devre iletişimde baş döndürücü iri değişimlerin yaşandığı müşterek devre oldu."

Hakikat

Altun, dijitalleşme, algoritmalar, dezenformasyonlar, mazruf bombardımanları ve haberleşme savaşlarının, bildirişim dönüşümünün süresince huzur karşıya kaldıkları saha kıraat ve fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

Salgın sürecinde bu saha okumaların, belirsizliklerin baş döndürücü elan kendisini gösterir bir duruma geldiğini anlatım fail Altun, dezenformasyonun arttığının ve yalanın normalleştiğinin görüldüğünü belirtti.

Altun, şunları dile getirdi:

"Salgın zamanında Türkiye, ağırbaşlı müşterek muvaffakiyet hikayesi ortaya koydu. Salgın dönemini yönettiği bakımevi bu zamanın iletişimini de yönetti. Post-truth devirde bu gerçeklik mücadelesini veriyoruz doğrusu gerçeklik ötesi çağda, hakikatin önemsizleştiği çağda bu mücadeleyi veriyoruz. Ne olursa olsun gerçeklik kişi yoluna uğraş verilmesi müstelzim müşterek değerdir. Türkiye'nin tezlerini, DOĞRU duruşunu eksiksiz dünyaya anlatmak, yalanla, dezenformasyonla, idrak operasyonlarıyla uğraş etmek, ülkemizin itibarını artırmak, adalet ve kendilerini destek olmak neredeyse kılıç bu süreçte müşterek gerçeklik savaşı verdik. Bir taraftan ülkemizin dezenformasyonla arsıulusal bölgede uğraş etmesini gerçekleştirme etmeye çalıştık, gayrı taraftan halkı tezlerini arsıulusal kamuoyuna söylemeye mücahede ettik ve müşterek bildirişim modeli mensur ika çabasına girdik. Hala bu çabanın içindeyiz, bu çabayı kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki Türkiye, elbette bölgesinde, dünyada nice bölgede manken mensur ettiyse bildirişim dalında da müşterek manken mensur etsin. Savunma sanayisinde, keyif sisteminde, aut politikada, insanca iane alanında, dünkü iktisat modelinde bulunduğu bakımevi kılıç müşterek bildirişim modeli bina geçirmek istiyoruz. Ülkemizin bellik kıymetini elan da güçlendirecek müşterek halde bu modelin yaşama geçmesini diliyoruz."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin çelimli bildirişim modelinin temelinde amme diplomasisi, halkla ilişkiler, mühim bildirişim enstrümanları, dezenformasyonla mücadele, kamuoyunu ışıklandırma çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), komünikasyon araçları ilişkileri, kamuda eş gönül ve söyleyiş birliğinin tesisi, İletişim Başkanlığı koordinasyonunda etkinlikler ve arsıulusal bölgede amme diplomasisi çalışmalarının arazi aldığını dile getirdi.

"Yeni asır gençlerle Türkiye yüzyılı olacak"

Bütün bu bölgelerde meydana getirilen çalışmaların amacının "Türkiye" markasını pekiştirmek olduğuna dikkati çekici Altun, şunları kaydetti:

"Türkiye İletişim Modeli, gailesiz iletişimcilerin katkılarıyla güçlenecek. Türkiye'nin dünkü bildirişim modeli daima beraberce mensur etmemizle sürekli olacak. Hem nazari hem tatbik yetkinliklere erbap iletişimcilerle olacak bu model. O nedenden dolayı bu ülkenin hepinizin birikimine, dobra yetişmenize gereksinimi var. Akıllı, cevval iletişimcilere gerekseme var. Bu günlerinizi baş döndürücü dobra değerlendirin. Bilgiye erişimin akilane yayınlarını elde edin. Doğru kanallar sizin elinizde olursa, buna erişmek düşüncesince efor gider ederseniz dezenformasyona verilen kalmadığınız bakımevi çevrenizin de kalmasına müsaade vermezsiniz. Büyük ve çelimli Türkiye düşüncesince bildirişim eğer olmazsa olmazdır. Hakikat, barış, istikrar, emniyet düşüncesince iletişim. Bu dört eksende iletişimin Türkiye'yi güçlendireceğini ve büyük, çelimli Türkiye'ye misyon edeceğini düşünüyoruz. Yeni asır sizlerle Türkiye yüzyılı olacak."

Altun, konuşmasının peşi sıra foruma dahil bulunan birtakım öğrencilere sertifikalarını arz etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?