Politika

'Cumhurbaşkanı talibi niteleyerek müşterek vesayetçi aradığınızı da biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanı talibi sanarak ortak vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş dizge önerilerinizle bu millete arka hamle attıramayacaksınız." dedi.

'Cumhurbaşkanı talibi niteleyerek müşterek vesayetçi aradığınızı da biliyoruz'
06-12-2022 02:04
TBMM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'nda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin hepsi üstünde milletvekillerinin istifham ve eleştirilerini yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu birlikte kanun maddesi üstünden eleştiren Oktay, "Bir güneş Temel ikiz görüyormuş, Dursun da cevaben 'tek gözünü kapatsana' demiş. Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye ne eyvah ki dü gözünü ansızın kapatmış birlikte şekilde bakıyor. Dolayısıyla nereye baksa karanlık." niteleyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda dediği "Bırakalım bu ayakları. Gazi Meclis bellidir. Ne bulunduğu da bellidir. Kimin gazi olup bulunmadığı da bellidir" laflarını anımsatan Oktay, "FETÖ'nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclise 'Gazi Meclis' demelerini bekleyivermek hayaldir. Ey yüksek milletimiz; tanık olun: Senin temsilcilerinin içinde bulunduğu, üstüne bombalar yağmış birlikte Meclise gaziliği yakıştıramayan birlikte Genel Başkanın size vadettiği fakat yöntem üstü dostları çeşidinden mandacılıkla yönetilen birlikte yurt olabilir. İnanıyorum ki buna yanıtı yüksek milletimiz verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet milletvekillerinin kendilerine veda şarkıları söylediklerini de hatırlatan Fuat Oktay, "Her devir bulunduğu kabil 'Bu birlikte veda değil birlikte Fatiha'dır' diyoruz. Elveda değil 'kim bu belirmek vatanın yoluna olanaksız ki feda' diyoruz." ifadelerini kullandı.

20 senedir teveccühünü kendilerinden esirgemeyen milletle "aynı bedende dirilik kabil olduklarını" vurgulayan Oktay, "Bizim de ihtilaf düşüncesince birlikte şarkımız olacak merhum Kayahan'dan: 'Size gine hüsran, size gine özlem var. Size gine karaca eyyam düştü, eyvah' diyor." görüşlerini dile getirdi.

"Bu budun size haysiyet etmez"

Bütçe teklifini mesnetsiz çarpıtmalarla karalamanın fakat "yurtdışından kuzguni ithal edenlerin ajandasına yakışacağını" kaydeden Oktay, "Malum danışmanlarınızın aklıyla, Kandil'den aldığınız emirlerle, Pensilvanya'dan kulağınıza üflenenlerle, o yöntem üstü dediğiniz ışıksız dostlarınızla akım yazar sesletim geliştirdiğiniz sürece bu budun size haysiyet etmez, izin vermez. Yetkiyi Cumhur İttifakı'na, muhalefeti de dirim boyu size verecektir." dedi.

Eserleriyle konuşamayanların sermayesinin "altı gereksiz kuzguni servet iddiaları; imgesel narkotik trafiği" kabil süprüntüler olabileceğini özetleyen Oktay, "Ne eyvah ki melankolik, geriye gitmeye vurgun birlikte ihtilaf anlayışı ile gönül rahatlığı karşıyayız. Biz sayısal dönüşüm, gök egemenliği, siber yurt konuşuyoruz, siz hala geçmişteki kontak dönemlerin özlemini taşıyorsunuz. Cumhurbaşkanı talibi niteleyerek birlikte vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş dizge önerilerinizle bu millete arka hamle attıramayacaksınız. Türkiye'yi rejim iddiasında bulunan birlikte partinin yahut koalisyonun elan vizyoner olmasını bekleyivermek hakkımız niteleyerek düşünüyorum gücün nerde…" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun namına "Bay Kemal" demeye de başladığını tamlayan Oktay, Kılıçdaroğlu'nun eleştiriyor kabil gözükürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fanatik bulunduğunu söyledi.

Oktay, "Cumhur İttifakı'na bulunan bu duyurulmayan hayranlığınız arı mi? Kılıçdaroğlu, 'eskiden Erdoğan hakeza değildi' niteleyerek vaktiyle elan baş döndürücü fanatik bulunduğunu da itiraf etti." dedi.

Geçen sene bütçe görüşmelerinde muhalefetin "Bu bütçede 3600 ek belirtke yok, istihdam yok, iştirakçi yok" söylediğini anımsatan Oktay, 3600 ek belirtke düzenlemesiyle 6 milyona andıran insanoğlunun düzentileme ve tekaütlük yaşamını kolaylaştıracak şümullü birlikte ıslah yaptıklarını vurguladı. Bu sözlerin arkası esna ihtilaf sıralarından seslerin yükselmesi üstüne Oktay, "Verin hakkımızı, yaptınız deyin." karşılığını verdi.

Oktay, işsizliğin aşamalı şekilde azalışını sürdürdüğünü ve istihdamın ilkgüz ayında birlikte eski senenin ayrımsız ayına uyarınca 1,3 milyon ad arttığını kaydetti.

Türkiye'de 2018 yılı 2. çeyreğinde haftalık bütün düzentileme saatinin 1 milyon 263 bin iken 2022 yılı 2. çeyreğinde 1 milyon 286 bine çıktığını bildiren Oktay, istihdam sayısının 28,8 milyondan 30,8 milyona yükseldiğini; kanıt edilmiş bulunduğu kabil bütün çalışılmış bulunan saatte azalış değil artma meydana geldiğini tabir etti.

"Sizin mutfaklarınıza denli gelecek"

Geçen sene bütçe görüşmelerinde muhalefetin, "Ne beli bu Togg, fabrikanın içi boş?" eleştirilerini yaptığını hatırlatan Fuat Oktay, muhalefetin bu söylemlerini sene süresince da bitmeme ettirdiğini aktardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'nin arabası Togg'u banttan indirdiklerini ve hızlı üretimin başladığını anımsatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Karadeniz'deki doğal doğal taş yağı lambası keşfine de inanamayanların bulunduğunu dile getirdi. Oktay, şunları söyledi:

"Şu anda dünyanın en yoğun ve en levent boylu derya tabanı ısı yayımı sistemini nesir ederiz ve gelecek aylarda evcil gazı milletimizle buluşturacağız. Sizinle de buluşturacağız. İstemeseniz de sizinle de buluşturacağız. Sizin mutfaklarınıza denli da gelecek. Doğal gazın keşfinden üretimine denli dü buçuk yıla andıran birlikte müddette topu topu işlemler tamam olacak. Bunu dünyada bu denli endamsız müddette yapabilen başka birlikte yurt elan yok. Bununla alım çalım duyun. Milletimiz seviniyor, milletin sevindiğiyle siz de sevinin."

Oktay, milletvekili dizge zamanında hemen laftan ibaret bulunan kuvvetler ayrılığının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle esas açıdan yaşama geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kazandırdığı hız, elastikiyet ve çalışan eşgüdüm sayesinde, yüzlerce şişman projenin yanında Türkiye'nin global birlikte kuvvet olma önünde ehemmiyetli resmiyet katettiğini bildirdi.

Gün boyu konuşu göstergeler üstünde yoğunlaşan yorumlar yapıldığını kaydeden Oktay, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan birlikte tomar hedefli nema stratejisinden ödünleme vermeden önünde ilerlediğini belirtti.

Oktay, Türkiye ekonomisinin de 2022 yılının önce yarısında yüzdelik 7,6 büyürken, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzdelik 3,9 büyüdüğünü, araba ve donatı yatırımlarının ise 12 çeyrek okunabilen artma kaydederek 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzdelik 14,3 büyüdüğünü söyledi.

2022 yılı bağlı Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyümesinin 2023-2025 Orta Vadeli Program tahminlerine uyarınca yüzdelik 5 seviyesinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü bildiren Oktay, global ekonomilerdeki topu topu negatif gelişmelere karşın ihracatta da artma trendinin bitmeme ettiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?