Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muhtarlar Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım devrinde delik cezası aldığımda bazıları sözde kişi akıllarınca sizleri burun kıvırarak ‘muhtar güçlü olamaz' manşetleri atmışlardı. Biz kendimiz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık, muhtar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muhtarlar Günü mesajı
19-10-2021 10:54
2015 senesinde tahsil edilen değişmeyen ile 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü yerine anons edilmesinden sonradan Muhtarlar Günü zımnında planlı programa gönderilmiş olduğu videoteyp mesajda muhtarların Türkiye'deki el erki piramidinin tabanını oluşturduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlık kurumu düşüncesince meydana getirilen yenilikleri hatırlattı.

“Muhtarlarımızla Cumhurbaşkanı ortada içten ve sebepsiz diyalog kanalı oluşturduk”

“Türkiye'nin değme karış toprağında görev sağlayan kestirmece 50 bin muhtarımızla kıstak gönle vererek yaptığımız işlerden biri de 2015 senesinde aldığımız kararla 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü anons etmekti” sanarak muhtarların Muhtarlar Gününü kutlama kartı fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin teveccühü ile Cumhurbaşkanı görevine geçmiş seçilişimizin arkası sıra 2015 yılı esasen itibaren ülkemizin 81 vilayetinin tamamından muhtarlarımızla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ortak araya gelmeye başladık. Tam 50 ayrı derinti ile memleketimizdeki el erki piramidinin tabanını meydana getiren muhtarlarımızla zirvesini temessül fail Cumhurbaşkanı ortada içten ve sebepsiz diyalog kanalı oluşturduk. Bu toplantılarımızda lüzum muhtarlarımızın gerekse muhtarlarımız vasıtasıyla dayanıklı aşırı vatandaşımızın, mahallemizin, şehrimizin problemlerini çözdük. Sizlerle baş başa geliştirdiğimiz bu yöntemi İçişleri Bakanlığımız içerisinde Muhtarlık Daire Başkanlığı ve Muhtarlık Bilgi Sistemi ile kurumsallaştırarak hâlâ devim bilimi biçimde kullanılabilir bir vaziyete getirdik. Bu mekanizmalar yoluyla muhtarlarımızın ve muhtarlıklarımızın meselelerinin en yukarı kurda ve ortak tane aracısız takibini sağladık.

Muhtarlarımıza illerimizde ilbay yardımcısı, büyükşehirlerde umumi yazman yardımcısı, öteki yerlerde ise şehremaneti başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirlenmesini realizasyon ettik. Bu istişareler sebebiyle muhtarların en şişman problemlerinden bir tanesi bulunan SGK primlerinin talih kabilinden ödenmesini sağlarken, kocabaşı maaşlarında da ağır artışlar yaptık. Tek insan etiket belgesinden tabanca ruhsatı harcına derece dayanıklı aşırı mevzuda muhtarlarımızın taleplerinin yaşama geçirilmesine punt olduk. gereksinim mahsus yerlerdeki akıllıca amme arazileri üstünde muhtarlık binaları yapılmasının yöntemini açtık. Böylece muhtarlık müessesesinin elhak hakkı bulunan pozisyona gelmesini realizasyon ettik.”

“Biz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık, muhtarlarımızı da adalet ettikleri pozisyona getirdik”

Korona virüs salgını zamanında muhtarların Vefa Sosyal Destek Grupları içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetlerin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Günü mesajında şunları kaydetti:

“Mahallesinde canlı değme ferdin sağlığının takibinden esas ihtiyaçlarının karşılanmasına derece ilişik birimlerimize kere yayınlayan ve onlarla baş başa devim bilimi muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım zamanında delik cezası aldığımda bazıları sözde öz akıllarınca sizleri burun kıvırarak ‘muhtar fark olamaz' manşetleri atmışlardı. Biz kendimiz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık, muhtarlarımızı da adalet ettikleri pozisyona getirdik. Muhtarlarımızın da kendilerine bulunan güvenimizi boşa çıkartmayarak gayretleri ve ferasetleri ile bu konumun hakkını vermeye başladıklarını görüyoruz.

Dünyada bizdeki muhtarlık kurumu kabil evcil demokrasinin böylesine yayılmış ve devim bilimi ortak biçimde kullanılabildiği dayanıklı az yurt vardır. Devletin mahalle ve karye halkı üstündeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve karye ahalisinin de talih nezdindeki mümessili yerine muhtarlarımızla hâlâ meydana getirecek aşırı işimiz var. Bizim işimiz Türkiye'ye iz kazandırmak, sizin işiniz de mahallenize, köyünüze ehil çıkmaktır. Mevlana Hazretleri, ‘Dert kişiye kere gösterir' diyor. Hep baş başa sıkıntılı olacağız ki, ne yapacağımızı, nite yapacağımızı, ne devir yapacağımızı görebilelim. Biz bu vakte derece muhtarlarımızla kere yürüdük. Bundan sonradan da onlarla baş başa kere yürümeye bitmeme edeceğiz.”

Derya Yetim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?