Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika ziyaretlerine bağlı paylaşım

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya'yı havi Afrika ziyaretlerine bağlı Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika ziyaretlerine bağlı paylaşım
21-10-2021 19:29
İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında, "Angola, Togo ve Nijerya ziyaretlerimizi hamdolsun iyice doğurgan müşterek biçimde tamamladık ve ülkemize döndük. Böylelikle 30 Afrika ülkesine toplamda 50. ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk. Kalkınma yolculuklarında Afrikalı kardeşlerimizin beraberinde olmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerine arazi verdi.

Angola, Togo ve Nijerya ziyaretlerimizi hamdolsun iyice doğurgan müşterek biçimde tamamladık ve ülkemize döndük. Böylelikle 30 Afrika ülkesine toplamda 50. ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk.

Kalkınma yolculuklarında Afrikalı kardeşlerimizin beraberinde olmaya bitmeme edeceğiz. pic.twitter.com/ihxnOBQNhp

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 21, 2021

Erdoğan ayrıca, Afrika ülkeleriyle tecim kütlesinin ve oluşturulan büyükelçilik sayılarının arazi almış bulunduğu müşterek de infografik paylaştı.

İnfografikte, Afrika'da 2002'de 12 bulunan büyükelçilik sayısının 43'e çıkmış bulunduğu bilgisi verildi. 2008'de Ankara'da 10 bulunan Afrika büyükelçilikleri sayısının 37'ye yükseldiği belirtilerek, tecim kütlesinin 25,3 bilyon dolar bulunduğu aktarıldı. Sahra altı Afrika ile tecim kütlesinin 10 bilyon dolara çıkmış bulunduğu tamlanan infografikte TİKA ile kıtada 22 ülkede 7 bin projenin yaşama geçirildiği kaydedildi.

Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı'nın da nice çalışkanlık gerçekleştirdiğine dikkati çekildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?