Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika düşüncesince 'birlikte kalkınma ve kazanma' vurgusu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, amaçlarının Afrika ile beraberce kazanmak, kalkınmak, adam olmak ve kere üşüşmek bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika düşüncesince 'birlikte kalkınma ve kazanma' vurgusu
21-10-2021 19:24
İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından, Afrika topraklarını havi ziyareti sonrası ana kara ülkeleriyle ilişkilere dikkati çekici paylaşımda bulundu.

Bizim misyonumuz Afrika ile baş başa kazanmak, baş başa kalkınmak, baş başa büyümek, baş başa biçim yürümektir. pic.twitter.com/xo1sjj7mFt

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 21, 2021

İnfografiğe de arazi verdiği paylaşımında Erdoğan, "Bizim misyonumuz Afrika ile baş başa kazanmak, baş başa kalkınmak, baş başa büyümek, baş başa biçim yürümektir" ifadesini kullandı.

İnfografikte, 45 Afrika ülkesiyle iş konseyi oluşturulduğu, kıtaya 6 bilyon dolarlık aracısız yatırımda bulunulduğu, Afrika ülkelerine 8,7 bilyon dolarlık kalkınma katkısı sağlandığı bilgisi verildi.

Türk Hava Yollarının Afrika'da 33 ülkede 41 noktaya kere düzenlemiş olduğu dökme paylaşımda, Afrika'ya en çok demir-çelik, makine, motorlu taşıtlar ihraç edildiği, altın, mineral mahrukat ve yağlar ile plastikler ithal edilmiş olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Afrika ülkeleriyle ahdi ast binanın güçlendirilmesi düşüncesince bugüne denli 48 ülkeyle ticari ve konuşu teşrikimesai anlaşması, 32 ülkeyle yatırımların aykırı teşviki ve korunması anlaşması, 16 ülkeyle de tekme vergilendirmenin önlenmesi anlaşması imzalandığı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?