Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023'ün 'Mevlana Yılı' adına kutlanmasına bağlı gen

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının "Mevlana Yılı" adına kutlanmasına bağlı genelge yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023'ün 'Mevlana Yılı' adına kutlanmasına bağlı gen
21-01-2023 02:07
Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de arazi meydan genelgede, Anadolu topraklarında gönülleri buluşturan, kalpleri yârenlik ve sevecenlik hamuruyla yoğuran, bilim ve öğütleriyle birliği, beraberliği ve kardeşliği yeşerten iri İslam alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatı, fikirleri ve eserlerinin asırlardır insanlığın yöntemini aydınlattığını belirtti.

Genelgede, Mevlana'nın "Şu toprağa sevgiden başka beraberinde ekecek ekmeyiz, şu arı sili tarlaya başka beraberinde ekecek ekmeyiz biz." laflarına arazi sağlayan Erdoğan, "Mevlana, Anadolu'da ilim, kültür ve hikmetle harmanladığı Mesnevi'siyle kavim olma şuurunu yerleştirmiş ve topraklarımızı bu ermiş değerle mayalamıştır. Bu minvalde Mevlana'yı hürmetle ve rahmet ve saygıyla yad buyurmak kabil vuslatının 750. sene dönümü bulunan 2023 yılı 'Mevlana Yılı' namına kutlanacak ve sene süresince dünya genelinde ve dünya haricinde etkinlikler düzenlenecektir." ifadelerini kullandı.

Etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda dayalı amme gurur ve kuruluşlarıyla yürütüleceğini, bahis konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirleneceklerin ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Etkinliklere bağlı logo, afiş, duyuru, davetiye, anons ve benzeşim doküman ve görsel dokümanlar dayalı kurumlarla beraberce belirlenecek kurumsal kimliğe akla yatkın halde kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek etkinliklere ilişik masarif dayalı amme gurur ve kuruluşlarınca karşılanacaktır. Bu çerçevede sene süresince tertiplenecek etkinliklerin en güzel halde gerçekleştirilebilmesi düşüncesince gerekseme duyulacak herhangi beraberinde ayrışık destek, iane ve kolaylığın hepsi amme gurur ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin rüçhan namına namına getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini dileyiş ederim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?