Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'kusursuz kulak' Bager'in piyano hayalini gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, duyduğu sesleri notaya dökebilme kabiliyetine erbap bulunan anadan doğma müşahede özürlü Bager Çalışcı'nın piyano hayalini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'kusursuz kulak' Bager'in piyano hayalini gerçekleştirdi
17-12-2021 15:50
Muş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde 16 Kasım'da planlı Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde resital verici Bager Çalışcı'ya piyano armağan etti.

Muş Valisi İlker Gündüzöz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Avcı, piyanoyu Çalışcı'nın evine doğrulama etti.

Vali Gündüzöz, Bager Çalışcı'nın aşırı zeki bulunduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Muş'u sevinmiş olduğu düşüncesince Bager hesabına şükranlarımızı bildirme ediyoruz. Gerçekten bu aşırı zeki bulunan Çocuğumuz gitgide aşırı dobra konserler verecek ve Türkiye'nin gururu olacak. Bu vesileyle Sultan Alparslan diyarı Muş'tan Türkiye'ye selamlarımızı ve hürmetlerimizi sunuyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Asya da "Sayın Cumhurbaşkanımızın buyruğu ilişkin Bager kardeşimizin piyanosunu evine ulaştırmış olduk. Biz Bager’in mutluluğu ile bahtiyar olduk. Bager'e bundan ahir hayatında başarılar diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı da şahsım ve şehrim hesabına da teşekkürname ediyorum" diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla görüştüğü Çalışcı'ya, "Bager, gözlerinden öpüyorum ve bu piyanodaki resitalini inşallah senden başkaca itaat etmek isterim. Bütün ailene selamlar" dedi.

Piyano imgesel gerçekleşen Bager, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanım beni dakika aşırı bahtiyar etti. Bana piyano gönderdi. Kendisiyle festivalde görüşmüştük. Ona aşırı teşekkürname ediyorum, saygılarımı sunuyorum, ellerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Telefonla görüştüğü Erdoğan'a piyano düşüncesince teşekkürname ettiğini özetleyen Bager Çalışcı, "Cumhurbaşkanımız aşırı elleme birisi. Çok sevindim. Piyanoyu geçmiş çaldığımda aşırı şaşırdım ve kendimi rüyada hissettim. Hayallerime kavuştum. Her tuşa dokunduğumda, değme piyanonun başına oturduğumda Cumhurbaşkanımızı hatırlayacağım" diyerek konuştu.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?