Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'da resmi tören ile karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda mevcut olmak gibi geldiği Angola'nın başkenti Luanda'da resmi tören ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'da resmi tören ile karşılandı
18-10-2021 14:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretleri kapsamında önceki durağı bulunan Angola'ya geldi. Angola'nın başkenti Luanda'ya evvel tün saatlerinde gerileyiş özne Erdoğan, Angola Devlet Başkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço çeşidinden ahit resmi tören ile karşılandı.

İki yurt marşlarının okunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâlâ sonradan gelecek kıtasını selamladı. Tören esnasında matbuat mensuplarına çalım verici Erdoğan ve Angola Devlet Başkanı Lourenço'ya aykırı yerine heyetler tanıtıldı. Resmi ziyaretlerine ahit başlamış olacak bulunan Erdoğan, Angola Devlet Başkanı Lourenço ile resmi törenin peşi sıra başbaşa görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Angola Devlet Başkanı Lourenço, görüşmeler sonrası kuma matbuat toplantısı düzenleyecek. Angola Meclisine seslenme etmesi muhtemel Erdoğan hâlâ sonradan da Dr. Antonio Agostinho Neto Anıtı'nı görüşme edecek.

Türkiye- Angola İş Formu'na ve Lourenço çeşidinden onuruna verilecek resmi akşam ezanı yemeğine katılacak bulunan Erdoğan, Angola ziyaretini sonlandıracak.

Erdoğan Angola ziyareti tamamlamasının peşi sıra resmi temaslarda mevcut olmak kadar Nijerya ve Togo'yu görüşme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?