Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Afet Yönetim Kurulu kuruluyor'

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı kapanışında mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin acemi ortak milat adına bildirme edildiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanlığı içerisinde Afet Yönetimi Politikaları Kurulu oluşturulacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Afet Yönetim Kurulu kuruluyor'
03-03-2023 22:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Tarihimizin en ağırbaşlı dirilik kayıplarından ve yıkımlarından bir tanesi bulunan 6 Şubat depremlerini afetler dair acemi nezdinde miladın başlangıcı biçimine getireceğiz.

Türkiye'yi, dünyanın afetlere üzerine en tedarikli ve afetler sonra en çabuk ve sansasyonel reaksiyon verebilen ülkesi biçimine getirmekte kararlıyız. Daha süratlı, ameliye ve son odaklı akım etmemiz gerekiyor.

Kentsel dönüşümde önümüze çıkan engeller fark bu dersin emeksiz hafif alınmadığını gösteriyor.

11 vilayette başımıza mevrut depremlerden sonra, ister 11 ilimizde ister 81 ilimizde atacağımız planlama ve acemi projelendirmeyle beraberce kentler ve karye evleri, hepsiyle beraberce nezdinde aşama atalım.

"İlk yapacağımız işlerden bir tanesi Cumhurbaşkanlığı içerisinde 9 bulunan siyasa kurullarına 10'uncu kendisine Afet Yönetimi Politikaları Kurulunu katmak olacaktır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?