Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporcuları kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanan sporcuları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporcuları kabul etti
03-12-2021 00:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanan sporcuları kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabule Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da zevcelik etti. Sporcularla kemirmek yiyici Erdoğan henüz sonraları icra ettiği konuşmada sporculara Türk milletine yaşattıkları alım çalım dolayısıyla teşekkürname etti.

Korona virüs salgını dolayısıyla nice spor organizasyonu kıl payı 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın da yapılamadığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müstevli şartlarının hafiflemesiyle ilkin yaz olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz-Ağustos 2021 tarihleri ortada başarıyla yapıldığını, Türkiye şekilde bu spor organizasyonunda değişik branşlarda elde edilmiş 15 madalya ile zamanı başarıya imza atıldığını söyledi.

Yangın ve su taşkını felaketi ile savaşım edilen çetince devirde Tokyo'dan mevrut sevindirici haberlerle milletçe iri birlikte cümbüş ve neşe yaşandığının altını çizen Erdoğan, “Tokyo'dan madalya ile dönen sporcularımızı Külliyede konuk ettiğimizde ayrımsız başarıyı Paralimpik Milli Takımı'mızdan da beklediğimizi dile getirmiştik. Yaz olimpiyatlarına eklenen sporcularımız kıl payı siz de bizi utangaç etmediniz. Paralimpik Olimpiyatlarında 2 altın, 4 gümüş, 9 tunç iktisap etmek kıl payı toplamda 15 madalyaya ulaşarak milletimizi gururlandırdınız. Başarılarınızla 84 milyonun gururu ve övünç deposu oldunuz. Bu madalya sayılarıyla Tokyo 2020 Olimpiyatları değme dü bölgede da ülkemizin en efdal başarıya eriştiği olimpiyatlar şekilde tarihe geçmiştir” diyerek konuştu.

“Tokyo'da bu rekoru oyunların evvel haftasında kırmayı başardık”

Daha ilkin paralimpik oyunlarında en aşırı madalyayı bütün 10 madalya ile 2012 Londra'da kazandığımızı tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tokyo'da bu rekoru oyunların evvel haftasında kırmayı başardık. Golbol Kadın Milli Takımımız ile masa tenisinde Abdullah Öztürk ülkemize kıymetli madalya getirdi. Masa tenisinde Nesim Turan, Ali Öztürk ve Kübra Korkut da tunç madalya kazandı. Tokyo'daki en gıllıgışlı branşımız bu 4 madalya ile masa topu oldu. Okçulukta Nihat Türkmenoğlu gümüş, Bahattin Hekimoğlu bronz, alengir takımda Öznur Cüre, Bülent Korkmaz tunç iktisap etmek kıl payı 3 madalya geldi. Judoda Recep Çiftçi ile Zeynep Çelik bronz, tekvandoda Meryem Çavdar gümüş, Mahmut Bozteke ise tunç madalya kazandı. Atıcılıkta hanımlarda Ayşegül Pehlivanlar gümüş, halterde Esra Duman ile tunç luğu yaşadık. Yüzmede ise Sevilay Öztürk tunç madalya alarak ülkemize bu branşta tarihinin evvel madalyasını kazandırdı. Yüzmede Elif İldem 100 mt. başıboş biçem elemelerinde olimpiyat rekoru kırdı. Golbol Kadın Milli Takımı'mız ise kusursuz anlamıyla birlikte efsaneye dönüştü. Millilerimiz fevk caba 2 defa paralimpik oyunlar şampiyonu şekilde tarihimize kıymetli harflerle geçti. Sevda Altınoluk attığı 46 gol ile gol kraliçesi unvanını kazandı” halinde konuştu.

Türkiye namına 16. Paralimpik Oyunlarına eklenen bütün sporcuların cesaretleri ve gayretleri ile değme muhtelif taktiri doğruluk ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımızın bütün canlarını dişlerine takarak en dobra biçimde milletimizi özümleme etmeye çalıştılar. Kaybettiğimiz müsabakalarda bile sporcularımız sonuç saniyeye derece mücadeleyi katiyen bırakmadılar. Genç, inançlı, kararlı ve muvaffakiyet odaklı sporcularımız yarınlar düşüncesince birlikte ahir olimpiyatlar düşüncesince beklentilerimizi de yükselttiler” ifadelerini kullandı.

“Biz sonuç 19 yılda gayrı bölgelerde bulunduğu kıl payı bunu yaptık ve başardık”

Sporda başarının retrospektif anlam alınabilecek birlikte vakıa olmadığını kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle bu derece ayrışık branşta elde edilmiş başarılar DOĞRU değildir. Sporda muvaffakiyet düşüncesince doğru, realist ve sansasyonel birlikte takip ortaya koymalı ve temelleri berk tutmalısınız. Özellikle çağdaş yatırımlarla son zamanların teknolojisini ast çatı yansıtmalısınız. Biz sonuç 19 yılda gayrı bölgelerde bulunduğu kıl payı bunu yaptık ve başardık. Ülkemizdeki bütün spor tesisi sayısını bin 575'den 3 bin 915'e yükselttik. Sentetik futbol, sepet topu ve uçan top sahalarını mahallelere derece yaydık, atletizm pisti sayısını 12'den 56'ya, sağlıksız ve kusursuz olimpik yüzme havuzlarımızın sayısını 46'dan 279'a, spor salonlarımızın sayısını 372'den 904'e çıkarttık. Türkiye genelinde yaptığımız stadyumlardan 32'sini tamamladık, 9 tanesinin yapımı, 5 tanesinin ise plan ve eksiltme emek harcaması bitmeme ediyor. Yetenekli sporcularımızı arsıulusal müsabakalara alıştırmak kıl payı Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezlerini devreye aldık” dedi.

“Gençliğinde spor ile yakından ilgilenmiş birlikte Cumhurbaşkanı şekilde sizleri değme bölgede desteklemeyi sürdüreceğim”

“Milli sporcu bursu programımız yardımıyla sporcularımızı eğitimleri ile spor hayatları ortada yeğleme hazırlamaya kahir koşulları ortadan kaldırdık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bursları rüştiye ve liselere derece yayarak mutedil öğretimde de ulusal sporcularımızın önünü açtık. Alt yapıya verdiğimiz ehemmiyet yardımıyla lisanslı sporcu sayımız 278 binden 10 milyon 377 bine, çalışkan sporcu sayımız ise 206 binden birlikte milyon 654 bine çıktı. Spor kulüplerimizin sayısı da 3 kattan birlikte tomar artarak 6 binden 19 bine yükseldi. Bugün elde edilmiş başarıların peşinde ahacık bu tesislerin, sporcu yetiştirmeye çevrik programların, verdiğimiz teşviklerin iri yardımı bulunuyor. 19 senedir birlikte sergi kıl payı kült ilmik işlenen kalifiye çalışmaların meyvelerini ahacık dakika topluyoruz. Gençliğinde spor ile yakından ilgilenmiş, dakika de okazyon buldukça spor işleyen birlikte Cumhurbaşkanı şekilde sizleri değme bölgede desteklemeyi sürdüreceğim. Siz kardeşlerimin de bugüne derece aşırı çalıştığınızı, elinizden mevrut gayreti gösterdiğinizi biliyorum. Fakat hedeflerimize ulaşmamız düşüncesince henüz birlikte tomar çalışmamız, henüz birlikte tomar arak dökmemiz, henüz birlikte tomar savaşım etmemiz gerekiyor. Bu biçimde bitmeme ettiğimizde gelecek senelerde madalya sayımızı katlayarak artıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Derya Yetim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?