Gündem

Çocuklar TUSAŞ'ta buğulaşma heyecanı yaşadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayiini (TUSAŞ) görüşme fail çocuklar, iklim araçlarının üretildiği tesisleri gezip geçmiş kere helikopterle uçtu.

Çocuklar TUSAŞ'ta buğulaşma heyecanı yaşadı
22-04-2022 20:41
Ankara

Bağcılar Belediyesi çeşidinden belirlenen 23 öğrenci, Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’le beraberce Ankara'ya geldi. Çocukların TUSAŞ gezisine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil zevcelik etti. Demir ve Kotil çocuklarla geveze edip, sorularını cevapladı hâlâ sonradan onlarla beraberce helikoptere binip Ankara turu attı.

İsmail Demir, matbuat mensuplarına meydana getirdiği açıklamada, kollar heyecanına eş olduklarını söyledi. "Bugünün çocukları, yarının büyükleri." diyen Demir, bugünün evlatlarının bahtlı bulunduğunu anlatım etti. Demir, "Uçak mühendisliği talebesi kendisine ikinci, üçüncü sınıftan sonradan tayyare görebilmiştik. Çocuklar bu yaşta bu fırsatları elde ediyor. Ufukları açılsın, ne meslekleri seçecekleri kendilerine ilişkin ancak uygulayım bilimi nedir, devletimizde neler yapılıyor, bunlara dokunmak, giyinmek aşırı önemli. İletişim çağlarında nice şeye online erişebiliyorlar ancak bilfiil giyinmek farklı." sanarak konuştu.

TUSAŞ ve öteki defans sanayisi şirketlerinin kapılarının öğrencilere belirgin bulunduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Dokunmak, görmek, ideallerinin ona uyarınca formatlamak ve geleceğe davranmak önemli. Türkiye'nin aşırı hâlâ iyi yerlerde olacağını, bu evlatlarımızın omuzlarında aşırı hâlâ iyi bölgelere yükseleceğini bekliyoruz, umuyoruz, afsun ediyoruz, onlara güveniyoruz. Allah'ın izni ile geleceğimiz bu çocuklarımız sebebiyle aşırı parlak."

Savunma sanayisinin hızla gelişen teknolojinin antipatik gücü olduğuna ayraç fail Demir, nabız oluşturmaya, insanoğlu kaynağını bu yaşlardan yetiştirmeye başlamaya kararlı olduklarını söyledi. Demir, bu çabaları değişik seviyelerde sürdürdüklerini belirterek "İş yapma, başarma coşkusunu eksiksiz gençliğimize, ülkemize yaymayı arzuluyoruz. Potansiyel enerjiyi kinetiğe çeviriyoruz. Oradan inşallah aşırı iyi neticeler alacağız." dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de ev sahipliği düşüncesince Demir ve Kotil'e teşekkürname etti. Öncelikle evlatların ve gençlerin Belediye Başkanı iktisap etmek istediğini dile getiren Özdemir, etkinliğe çocuklarla katılmaktan, onlarla uçmaktan aşırı sağlık aldığını söyledi.

Hedefi Mars'a gitmek

Etkinliğe eklenen ikinci dershane talebesi Eymen Efe, helikoptere binmenin iyi bulunduğunu ve esasen pervaz etmek istediğini dile getirdi. 7 yaşındaki Eymen, büyüdüğünde Hava Kuvvetlerinde zabit iktisap etmek istediğini belirtti.

Dördüncü dershane talebesi Eylül Aydın da önceki defa uçtuğunu ve uçmanın aşırı iyi bulunduğunu anlatım ederek "İlk ilkin düşüyor üzere oldu, sonradan müşterek nesne olmadı. Tekrar pervaz etmek isterim. İlerde sarıklı iktisap etmek istiyorum." dedi.

Birinci dershane talebesi Sümeyra ise "Helikopter aşırı güzeldi. Yukarda aşırı iyi şeyler gördüm. Korkmadım. Büyüdüğümde Mars'a giyinmek istiyorum." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?