Teknoloji

Çin'in üçüncü uçak gemisi Fucien acemi yılda bahir testlerine başlayacak

Çin'in Haziran 2022'de suya indirdiği üçüncü uçak gemisi "Fucien"in bu sene derya testlerine başlamış olacağı bildirildi.

Çin'in üçüncü uçak gemisi Fucien acemi yılda bahir testlerine başlayacak
03-01-2023 17:09
Pekin

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, ülkenin en doğacak uygulayım bilimi uçak gemisi, bu sene ortamında tempo başarım testleri düşüncesince denize açılacak.

Geminin Komutan Yardımcısı Çien Şumin, dakika paylaşmış olduğu videoteyp mesajda, "yeni yılda bahir testleri ile ilişik çalışmaların yürütüleceğini" belirtti.

Çin'in lodos eyaletlerinden Fucien'in ismini haiz gemi, 17 Haziran 2022'de Şanghay'daki Ciangnan Tersanesi'nde suya indirilmişti.

Gemi yapımının tamamlanmasının arkası sıra teçhizatlarının kurulumu yapılmış, arkası sıra Eylül 2022'de demirleme testleri başlatılmıştı.

Demirleme testlerinde geminin akım sisteminden mekanik donanımlarına denli tamamı sistemlerinin beraberce ve değişik nite çalışmış olduğu değerlendiriliyor.

"Tip 003" sınıfı 80 bin tonluk harp gemisinde, Elektromanyetik Uçak Kalkış Sistemi (EMALS) ismi sunulan doğacak uygulayım bilimi fırlatma rampası bulunuyor.

Liaoning ve Şandong'un arkası sıra Çin birliğine dahil bulunan üçüncü uçak gemisi bulunan Fucien, hem dizaynı bununla müşterek üretimi yerel geçmiş dayanıklı olma ayrıcalığı taşıyor.

Kuzeydoğu eyaleti Liaoning'in ismini haiz Çin'in geçmiş uçak gemisi, 1998'de Ukrayna'dan tahsil edilen Varyag uçak gemisinin iskeleti hesabına düz yazı edilmiş ve 2012'de hizmete girmişti.

Bir ayrıksı Kuzeydoğu eyaletinin ismini haiz Şandong uçak gemisi ise Liaoning'in dizaynı eşlem edilerek Çin'de imal edilmiş ve 2017'de hizmete alınmıştı.

Gemi sayısı itibarıyla dünyanın en şişman birliğine ehil mevcut Çin, 2035 yılına denli minimum 6 uçak gemisi filosu kurmayı planlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?