Gündem

Ceylin’in pembe toka hayali gerçek oluyor

Alopesi universalis rahatsızlığı dolayısıyla saç, müjgân ve kaşları dökülen 6 yaşındaki Ceylin Ar'ın yüzü, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Biriminde görmüş olduğu otama ile güldü. Tedavi ile beraberce saçları çıkmaya başlamış

Ceylin’in pembe toka hayali gerçek oluyor
21-02-2022 10:32

DEÜ Hastanesi Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Birimi, tıbbi bedii ve kozmetik dalında parasız yerine hastalarına görev veriyor. 6 yaşındaki Ceylin Ar'ın da 1,5 sene evvela Alopesi universalis rahatsızlığı dolayısıyla saç, müjgân ve kaşları döküldü. Tedavi düşüncesince İstanbul'a kıymetlendirmek mecburiyetinde artan küçük Ceylin, bire birlikte tedavinin İzmir'de de yapılmaya başlanmasıyla soluğu darülfünun hastanesinde aldı. 30 seansın peşi sıra saçları çıkmaya başlayan, tedavisi halen bitmeme fail Ceylin Ar, saçları uzadıktan sonradan pembe toka müstear hayali kuruyor.

Tıbbi bedii ve kozmetik dalında tedavi

Birim karşı bilim sağlayan DEÜ Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Emel Çalıkoğlu, “Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Birimimiz, Dermatoloji Ana Bilim Dalına ilişkin yerine kestirmece 1,5 senedir ünitemizin içinde görev veriyordu. Yakın birlikte vakitte da ayrı birlikte birim yerine resmi açılışımızı yaptık. Burada bilirkişi doktorlar, tıbbi bedii ve kozmetik dalında botoks, dolgu, mezoterapi kabilinden icraat gerçekleştiriyor. Aynı vakitte keski ve saçla ilişik tıbbi işlemler de yapıyoruz. Saç tedavilerinde İzmir'de birlikte özek konumundayız” dedi.

“Tedavisi var”

Birimde bilhassa alopesi universalis hastaları düşüncesince immünoterapi yöntemi uyguladıklarını kaydeden Prof. Dr. Emel Çalıkoğlu, “Çocuklarda da görülebilen alopesi universalis hastalarında elden saç kılları değil kaş, müjgân ve gövde kılları da ağız ağıza dökülür. Bu çeşit hallerde tığ de immünoterapi yöntemi ile otama yapıyoruz. Hastalarımız haftada birlikte defa merkezimize geliyor ve takiplerini derneşik yerine yapıyoruz. Sadece İzmir'den değil yöre illerden de hastalarımız merkezimize geliyor. Alopesi universalis rahatsızlığı esasen baş döndürücü bulunmaz tanıdık birlikte maraz değil fakat tedavisinin bulunmadığı düşünüldüğünden hastaneye müracaatlar az oluyor. Hastalar menfaatlerini devasız hissedebiliyor. Biz bu tedaviyi hastanemizde SGK üstünden parasız uyguluyoruz. Hastalardan kontrol ücretleri haricinde ecir alınmıyor” niteleyerek konuştu.

“Tedaviye karşılık vermeyen hastamız olmadı”

Alopesi universalis tedavisi düşüncesince kullandıkları ilacın, gövde defans sistemini harekete geçirerek topu topu gövde kıllarının çıkmasını sağladığını tabir fail Çalıkoğlu, tedavinin değme hastada değişik birlikte süreçte ilerlediğini, kimi hastalarda baş döndürücü çabuk müddette kıl çıkmaya başlarken, bilhassa bebek hastalarda tedaviye cevabın elan geç bulunduğunu vurguladı. Prof. Dr. Çalıkoğlu, “Bu hastalığın sebebini bilemiyoruz lakin gövde defans sistemi ile ilişik birlikte iş dolayısıyla oluşan birlikte maraz bulunduğu düşünülüyor. Biz de gövde sistemini canlandıran birlikte otama uyguluyoruz. Tedaviye karşılık vermeyen hastamız olmadı lakin geç karşılık sağlayan hastalarımız oluyor” laflarına arazi verdi.

“Ceylin bu birimin kurulmasına fırsat oldu”

Ceylin'in önceki hastaları bulunduğunu dile getiren Çalıkoğlu, laflarını şu şekilde sürdürdü: “Ceylin bizim hem önceki hastamız tıpkı vakitte bu ünitenin kurulmasına uzlaştırıcı bulunan biri. Ceylin bizlere başvurduğunda, tedavisi düşüncesince İstanbul'a kıymetlendirmek mecburiyetinde bulunduğunu öğrendik. Merkezimizi ayrı birlikte birim yerine faaliyete geçirmeye değişmeyen vermemize Ceylin fırsat oldu. Ceylin 30 vizyon muamelat görmüş birlikte hastamız. İlk ilkin on paralık saçı yoktu. Zaman içinde saçları çıkmaya başladı. Hastalarımızdan baş döndürücü iyi arka dönüşler oluyor. Ekibimiz de iri birlikte fedakarlıkla hastalarımız düşüncesince görev veriyor. İzmir'de alopesi universalis hastaları düşüncesince güven içinde başvurabilecekleri, tedavilerini parasız yaptırabilecekleri birlikte ünitemiz var.”

“Ailecek sarsılmıştık”

Meltem ve Mustafa Kemal Ar çiftinin Ceylin ve Mert adlı ikizlerinden Ceylin'in 1,5 senedir alopesi universalis ile uğraş ettiğini kail ana Meltem Ar, “Kızım bu hastalığa 1,5 sene evvela yakalandı. Saçları, kaşları, kirpikleri ansızın dökülmeye başladı. Ailecek sarsılmıştık. Bu hastalığın adını elan evvela duymamıştık. Ardından İstanbul'a otama düşüncesince gittik. Her hafta İstanbul'a gidip doğmak çetince geliyordu. Sonra Emel Hocamızı bulduk. Kızım bundan sonradan İzmir'de otama görüyor ve saçları çıkmaya başladı. Çok mutluyuz. Ceylin kabilinden hastalara kalıp iktisap etmek istiyoruz. Kızımın saçları, kaşları, kirpiği arka gelsin istiyorum. Ceylin de baş döndürücü mutlu. ‘Anne ne devir saçım gelecek?' diyor. Biz de ona baş döndürücü geçenlerde saçlarının uzayacağını söylüyoruz” dedi.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?