Politika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: 'İki ülkenin de ortak bazı problemleri var'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan ve Türk Şehitliği'ni görüşme ettikten sonradan Azerbaycanlı mevkiidaşı Sahil Babayev ile musahabe gerçekleştirdi. Bilgin görüşmede, "İki ülkenin de ortak bazı problemleri var" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: 'İki ülkenin de ortak bazı problemleri var'
18-10-2021 14:35

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Azerbaycan'da temaslarını sürdürüyor. Bakan Bilgin, ziyareti kapsamında hükûmet merkezi Bakü'de şehitlikleri görüşme etti. Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarına mevrut Bilgin, Azerbaycan Şehitliğine ve Türk Şehitliği'ne çelenk bıraktı.

Bilgin, Türk Şehitliği'nde hatırat defterini imzalayarak temsili martir mezarlarına karanfil koydu. Anı defterini imzaladıktan sonraları hanek karşıcı Bilgin, "Azerbaycan bağımsızlığının 30. senesinde Karabağ şehitlerini, istiklal gününde martir bulunan gelişigüzel yaştan Azerbaycan ırlamak kardeşimizi, Nuri Paşa'nın Azerbaycan işgalinden halas mücadelesini sürdüren kahramanlarının şehitliğini görüşme etmenin, onlara yağmur dilemenin hüznünü ve Karabağ zaferinden sonraları da yaşadığımız duyguyu, luğu beraberce burada yaşıyoruz" dedi. Azerbaycanlı mevkiidaşının daveti hesabına Azerbaycan'a geldiğini tamlayan Bilgin, "İki ülke ortada düzentileme hayatındaki sorunları, içtimai düzenlilik ve esenlik sigortası mevzularını ele alacağımız toplantıdan ilk bu ziyareti gerçekleştirdik. Buradan gene hepsine yağmur diliyoruz” dedi.

Azerbaycanlı mevkiidaşı Babayev ile görüştü

Şehitlik ziyaretinin peşi sıra Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev ile ortak araya mevrut Bakan Bilgin, dü ülke arasındaki içtimai düzenlilik problemlerini, düzentileme yaşamının sorunlarını kıymetlendirme fırsatı bulduklarını belirtti. Azerbaycan'la Türkiye ortada çözülmeyecek baş döndürücü şişman problemlerin olmadığını vurgulayan Bilgin, “Karabağ zaferinden sonraları problemleri halletmek baş döndürücü şimdi hazırlop geldi, baş döndürücü şimdi sevinçle bu problemlerin çözümüne akıllıca düzentileme gayreti içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le baş döndürücü içtenlikli ortak ortamda müzakere geçti. Şimdi de Sayın bakanımızla bu mevzuları beraberce konuştuk, problemlerimizin altını çizdik. Bu alanlar üstünde uran heyetlerimiz fiilen aksiyon kaydedeceğiz” dedi.

“İki ülkenin de ortak bazı problemleri var”

Türkiye ve Azerbaycan'ın beraberce kalkınmanın yollarını aradığını anlatım fail Bilgin, “Kalkınmanın ortak yönü de düzentileme hayatıdır, düzentileme ve mesai sorunlarıdır. Emekçilerin, emeklilerin sorunlarıdır, onların ailelerinin sorunlarıdır. Dolayısıyla bunların türel bakımdan düzenlenmesi, pırtı dibine alınması, aykırı problemlerin belirlenmesi, dü devletin iş birliğiyle, dü bakanlığın teşrikimesai sahasını kapsamaktadır. İki ülkenin de ortak bazı problemleri var. Çalışanların içtimai düzenlilik kapsamında alınması, Türkiye'de Azerbaycan vatandaşlarının içtimai düzenlilik kapsamına alınması, esenlik sigortası kapsamına alınması. İlerleme kaydedeceğiz, şimdi güzel işlemesini kaydedecek tensikat yapacağız” diyerek konuştu.

“En şişman problemlerden birisi, gelişigüzel dü ülkenin de gailesiz nüfusa eş olması”

Bilgin, "En şişman problemlerden birisi, gelişigüzel dü ülkenin de gailesiz nüfusa eş olması, acemi istihdam alanlarının oluşturulması. Yeni istihdam alanlarının oluşturulmasında da ne projeleri geliştirebiliriz, bunları paylaşacağız. Bizim uyguladığımız planlar var. Onların tecrübesini paylaşacağız. Onlar acemi iş alanlarının açılması ve istihdam imkanın oluşturulması dair bizim düşüncesince ulama yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?