Magazin

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde İlhan İrem unutulmadı

Büyükçekmece'de bu sene 23'üncüsü planlı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali mülevven görüntülere oyunluk oldu. Programda ana yol süresince meydana getirilen maiyet yürüyüşünün peşi sıra şehir meydanında, Yeni Türkü grubunun konseri toprak alırken akt

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde İlhan İrem unutulmadı
31-07-2022 10:05

Büyükçekmece Belediyesi kabilinden planlı 23. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde 64 ülkeden mevrut 1500 konuşma elçisinin dernekevi kostümleri ile meydana getirdiği maiyet yürüyüşü enteresan görüntülere oyunluk oldu. Yürüyüşün arkası sıra Büyükçekmece site meydanına sabık vatandaşlar, Yeni Türkü grubunun ahali konserini dinledi. Konserde yaklaşan sürede aramızdan ayrılan adlı sanlı sanatkâr İlhan İrem unutulmazken, “Anlasana” şarkısı çalınarak, oluşturulan telefon fenerleri ile görsel ortak ziyafet oluştu. Konser esnasında sahneye çıkıp curcuna kendince mütekellim Hasan Akgün, Yeni Türkü grubuna onurluk bağış ederek hatırat fotoğrafı çekildi. 29 Temmuz - 6 Ağustos arası yapılacak bulunan festivalin önce konserine ise vatandaşların merakı yoğundu.

“Şu anda meydana getirilen festivalleri kıymetlendirmek bizi onurlandırıyor”

Düzenlenen curcuna kendince mütekellim vatandaşlardan Aydemir Arslan, “Doğma nema Büyükçekmeceliyiz. Şu anda meydana getirilen festivalleri kıymetlendirmek bizi onurlandırıyor. Sayın başkanımız toplumsal manada halkı ile tekerlek tekerlek ilgilenen ortak insan. O nedenden dolayı baş döndürücü mutluyuz. Her yıl bu festivale katılıyoruz. Bizim düşüncesince de ayrı ortak ümit ve maneviyat deposu oluyor” dedi.

Başka ortak yurttaş bulunan Çağlar Demirezen ise festivali kıymetlendirmek düşüncesince Başakşehir'den geldiğini belirterek, “Harika ortak curcuna reşit ve gelişigüzel şeyi düşünmüşler. Büyükçekmece Belediyesi hakkıyla güzel ortak belediyedir. Kendilerini kutlama ederim. Festivale önce el katılıyorum. Başakşehir'den buraya geldim” sanarak konuştu.

“Bu festivali kendimizi rehabilite ika fırsatı yerine değerlendirelim”

Konser esnasında sahneye çıkarak mütekellim Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin maiyet dalgası ve ahali konserinde sizlerle baş başa olmaktan mutluyum. Kovid topluluğu baş döndürücü etkiledi. Konsere de gerekseme var, şarkıya türküye de, eğlenmeye de gerekseme var. Bu festivali kendimizi rehabilite ika fırsatı yerine değerlendirelim” ifadelerini kullandı.

Mert Yıldırım
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?