Spor

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat başarısı Ordulu eş boksörleri hırslandırdı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda giranbaha madalya ele geçiren Busenaz Sürmeneli'nin başarısı Ordu'da türlü kulüplerde spor işleyen avrat boksörleri elan da hırslandırdı.

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat başarısı Ordulu eş boksörleri hırslandırdı
20-11-2021 12:02
Ordu

Kentte, Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile Gençlik Spor Kulübüne ilişkin büyükler, çoluk çocuk ve yukarı çocuklar kategorilerinde yarışan boksörler, yumruklarını olimpiyat hayaliyle sallıyor.

Busenaz Sürmeneli'nin Tokyo önceleri Ordu'da sonuç antrenmanını meydana getirdiği salonda çalışmalarını tay tay arabası boksörler, hedeflerini en yüksekte tutuyor.

Gençlik Spor Kulübü Sporcusu Sudiye Göl, AA muhabirine, boks sporunu seçtiği düşüncesince baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu belirterek, baş döndürücü endamsız müddette ehemmiyetli başarılara imza attığını söyledi.

En sonuç meydana getirilen Türkiye Şampiyonası'nda şişman hanımlarda 48 kiloda üçüncü bulunduğunu anımsatan Göl, bu sporda hayalleri ve hedefleri bulunan ortak sportmen bulunduğunu aktardı.

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyattaki başarısını gördükten sonradan boksta hâlâ da hırslandıklarını dile getiren Göl, "Busenaz Sürmeneli'nin başarısı bizlere de alım çalım verdi. Bende onu sağlam alarak evvel şekilde Türkiye Şampiyonu olmak, arkası sıra arsıulusal organizasyonlarda madalyaya iktiran etmek istiyorum. En şişman gayem ise herhangi ortak sportmen kadar olimpiyatlarda bulunmak." dedi.

Genç hanımlarda savaş verici İlayda Sıla Yurttutan ise 70 kiloda Türkiye şampiyonluğu derecesi bulunduğunu belirterek, ailesinin yardımı ile boksa başladığını anlattı.

Özellikle Busenaz Sürmeneli'nin başarısının bu spora bulunan bakışını çabucak değiştirdiğine ayraç fail Yurttutan, "Kadınların ne olursa olsun bu sporda başarabileceğini gördük. Bizim de kendisi kadar olabileceğimizi anladık. Onun başarısı bizlere başkaca motive oldu." diye konuştu.

Yurttutan, 2024 Paris Olimpiyatları düşüncesince elinden geleni yapacağının altını çizerek, bu proses içinde de dünyada ve Avrupa'da dereceler gerçekleştirmek istediğini laflarına ekledi.

Türkiye ikinciliği bulunduğunu tamlayan Serdem Bulut da dostlarının tavsiyesi ile başladığı boksu, bayıla bayıla ve atlaya zıplaya yaptığını dile getirdi. Bulut, Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat şampiyonluğu sonrası geleceğe bundan sonradan hâlâ umutla baktığını söyledi.

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat önceleri Ordu'da çalıştığını ve kendisinin antrenmanları izleme ettiğini tamlayan Serdem Bulut, "Bir kadının herhangi ortak şeyi başarabileceğini ortak defa hâlâ anladık. Busenaz bunu topu topu dünyaya göstermiş oldu. Biz de onun izinden bitmeme ederek Türk hanımının enerjisini her insana belirtmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sudenaz Dokgöz: " Boksta Busenaz Sürmeneli'yi sağlam alıyorum"

Üst çocuklar kategorisinde yarışan Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Sudenaz Dokgöz ise üç yıl evvela boksa başladığını anlatarak, Türkiye'de 64 kiloda birincilik ve Avrupa'da üçüncülük derecelerine cemaat bulunduğunu kaydetti.

Okulda gövde eğitimi dersi esnasında boksla ilgilenmeye başladığını tabir fail Dokgöz, boksta Busenaz Sürmeneli'yi sağlam aldığını söyledi.

Dokgöz, Sürmeneli'nin maçlarını seyrederek pes etmemeyi öğrendiğine dikkati çekerek, bunun da kendisini hâlâ baş döndürücü hırslandırdığını vurguladı.

Ordu Boks İl Temsilcisi Antrenör Mustafa Genç, Ordu'da boksa talebin daima arttığını dile getirerek, "Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat önceleri sonuç antrenmanını burada yapması ve arkası sıra böke dönmesi sporcularımızı baş döndürücü motive etti." dedi.

Sporcuların antrenmanları bundan sonradan ayrı ortak hevesle yaptığını, maçlara da bu hevesle hazırlandıklarını tamlayan Genç, bu gidiş karşısında baş döndürücü bahtiyar olduklarını söyledi.

Milli sporcuların antrenörleri İbrahim Gündoğdu ve İsmail Uykur da sporcularına doğacak namına güvendiklerini aktardılar.

Busenaz Sürmeneli'nin notu boks salonunda duruyor

Öte yandan, Busenaz Sürmeneli'nin Ordu'da sonuç antrenmanını meydana getirdiği salonda zat el yazısıyla kaleme almış olduğu derece da arazi alıyor.

Sürmeneli'nin, duvardaki aynaya asılan notunda, "Sevgili çocuklar, arkadaşlar, idmanlarınızı bölüp benim çalışmam düşüncesince fedakarlık gösterdiniz. Hakkınızı helal edin, bana afsun edin. İnşallah bayrağımızı en dobra biçimde özümleme edeceğiz. Sizleri seviyorum." ifadeleri arazi alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?