Yaşam

Bursunu kanser derneğine affeden mektepli duyarlılığıyla kip oldu

Sakarya'da canlı rüştiye talebesi Berat Değirmencioğlu, imtihan kararında elde etmiş olduğu 2 maaş bursunu kanser derneğine bağışlayarak ölçüm topladı.

Bursunu kanser derneğine affeden mektepli duyarlılığıyla kip oldu
11-11-2021 12:26
Sakarya

İlkokuldayken kanser derneğine burs affeden müşterek öğrenciden etkilenen Adapazarı Mithatpaşa Ortaokulu 6. derslik talebesi Berat Değirmencioğlu, Milli Eğitim Bakanlığınca meydana getirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na girdi.

Sınavı kazanarak burs elde fail Değirmencioğlu, bursunun müşterek yönünü kanser bulunan evlatların ihtiyacında kullanılması düşüncesince derneğe affeylemek istediğini ailesine iletti. Anne ve babasının desteğini düzlük Değirmencioğlu, 2 maaş burs miktarı bulunan 600 lirayı Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneğine (KANSERDER) bağışladı.

Derneğin dümen oturmuş başkanı Nihal Akar da duyarlılığıyla ölçüm toplayan Berat'a "İyilik Madalyası" ikram etti.

"Onların yanı sıra kazanmak istedim"

Berat Değirmencioğlu, AA muhabirine, değme insanoğlunun bu çeşit davranışlarda bulunabileceğini belirterek, "İlkokuldayken öğretmenimiz Güler Etçioğlu'nun emektar talebesi bunu yapmıştı, ego de ondan etkilenerek hocama yalan vermiştim. Kazandığım geçmiş dü maaş bursu bağışladım." dedi.

Güzel şeyler hissettiğini dile getiren Değirmencioğlu, "Her insanoğlu yapmalı böyle. O evlatların yanı sıra kazanmak istedim. Heyecanlandım ve erinçli oldum." ifadesini kullandı.

Baba Faruk Değirmencioğlu da oğlunun armağan yapmasına sevindiklerini belirterek, "Allah hastalarımıza inşallah onma verir. Bu müşterek farkındalık olabilir ve bunun devamı gelir." niteleyerek konuştu.

"Güzellikler paylaştıkça çoğalır, sıkıntılar paylaştıkça azalır"

Dernek Başkanı Akar da haberi alınca aşırı mutlu olduklarını anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Çok iyi müşterek el birliği örneği. Okula gelmiş olarak bağışı konfirmasyon aldık. Berat'a esenlik madalyamızı taktık. Diğer çocuklarımızla da bu güzelliği paylaştık. Güzellikler paylaştıkça çoğalır, sıkıntılar paylaştıkça azalır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?