Yaşam

Bosna Hersekli koleksiyoner biriktirdiği binlerce kahve fincanını ortak kafede sergiliyor

Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Banja Luka kentinde canlı Vladimir Ljevar, kahve tutkusunu koleksiyona dönüştürerek 2 binden çok kahve fincanı, kupa, kahve değirmeni ve kahve fincanı tabağı topladı.

Bosna Hersekli koleksiyoner biriktirdiği binlerce kahve fincanını ortak kafede sergiliyor
30-10-2021 12:24
Banja Luka

Koleksiyonunu birlikte kafede sergileyen Ljevar, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kahveyle ait eşyaları 10 sene ilk toplamaya başladığını anlatım ederek "Hollanda'ya gittiğimde birlikte kafenin duvarında tür yazar kahveler görmüştüm. Ben de kahveyi aşırı severim. Bu sevgimi kahveyle ait bulunan herhangi birlikte eşyayı toplamayla bitmeme ettirdim." dedi.

Raflarda dizilen kahve fincanları ve tabaklarını görenlerin bunları candan izlediklerini özetleyen Ljevar, "Bazıları eşyaları alıp atmak istiyor. Bu sebeple çoğunu raflara yapıştırarak sabitledik. Onları da anlıyorum. Ben de hakeza birlikte obje görsem birlikte tanesini alıp atmak isterdim." diyerek konuştu.

Ljevar, kimi eşyaların sergilenmediğini belirterek "Kahve fincanlarının beraberinde dünyanın ciharıyek yanından getirdiğim kahve çeşitleri, emektar kahve değirmenleri, çağdaş kahve makineleri de sergileniyor." ifadelerini kullandı.

Kristal kahve takımının noktayı ayrı

Çekya'dan almış bulunduğu billur kahve takımının ayrı birlikte yere eş bulunduğunu kail Ljevar, koleksiyonun art kalanını Sırbistan ve Hırvatistan'dan aldığını anlattı.

Ljevar, başta filo pazarlarında dakika geçirmeyi sevdiğini anlatım ederek "Fincanların kimilerine bir, dü ekü kabil gır gır rakamlar ödedim. Bazıları ise 100 avroydu. Koleksiyonuma bolca devir ve mülk yatırdım." dedi.

Kafeye mevrut kişilerin fincanlarla foto çektirip burayı içtimai iletişim araçları hesaplarından paylaştığını kail Ljevar, "Aslında şimdi ilk emektar radyolar biriktiriyordum. Sonra kahve fincanlarına kaydı dikkat alanım. Belki gelecekte de bambaşka birlikte obje olur." diyerek konuştu.

Ljevar, emektar motosikletlere de dikkat duyduğunu; eş bulunduğu 10 motosikleti de birlikte güneş teşhir etmek istediğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?