Ekonomi

Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası'na uygulayım bilimi ihraç edecek

Borsa İstanbul AŞ, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Abu Dabi Borsası'na bilim teknolojileri dalında yürütüm ve müşavirlik desteği vereceğini duyurdu.

Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası'na uygulayım bilimi ihraç edecek
15-02-2022 14:29
İstanbul

Borsa İstanbul AŞ'den meydana getirilen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne meydana getirdiği görüşme esnasında Borsa İstanbul ile Abu Dabi Borsası ortada ticari barışma imzalandı.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun ile Abu Dabi Borsası Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Saeed Al Dhaheri çeşidinden imzalanan ticari barışma kapsamında Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası'na bilgelik teknolojileri dalında yürütüm ve müşavirlik desteği verecek.

Öte taraftan Abu Dabi Borsası'na sistemlerin kurulması, entegrasyonu, platformun güncellenmesi, verilerin dünkü platforma aktarılması, yürütüm ve benimseme testleri, deneme aktarımı ve eğitimleri üzere destek sunar de sağlanacak. Hizmetlerin ortak bölümü açıktan erişimle ortak bölümü da Abu Dabi'den verilecek.

Proje sonra iş birliğinin bitmeme etmesi amaçlanıyor.

"İlk görev ihracatını gerçekleştirdik"

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, imzaladıkları bu ticari barışma ile geçmiş görev ihracatını gerçekleştirdiklerini tabir etti.

Anlaşma çerçevesinde, Abu Dabi Borsası'nın teknolojik tahavvül çalışmalarına asistan olacaklarını tamlayan Ergun, şunları kaydetti:

"Bu icraat çerçevesinde bilgelik ve tecrübelerimizi bambaşka borsalara da aktarabilmek dair aşırı heyecanlıyız. Bu projede en çalışan biçimde dizge testleri, dizge entegrasyonu ve data aktarma işlemlerinde Abu Dabi Borsası ile beraberce çalışacak, muhtelif mevzularda müşavirlik verecek ve elimizden gelenin en iyisini yaparak bu projeyi Borsa İstanbul’un bellik projesi şekilde en dobra biçimde tamamlayacağız. Önümüzdeki zamanlarda bu kimse iş birliklerini değişik projelerle artırarak bitmeme ettirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda muhtelif mevzularda değişik borsaların taleplerini değerlendiriyoruz. Abu Dabi projesinde toprak borç tamamı emek vermek arkadaşlarımıza ve Abu Dabi Borsası çalışanlarına bu projede başarılar diliyorum."

"Daha ortak tomar teşrikimesai endüstrisi keşfetmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz"

Abu Dabi Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hisham Khalid Malak da toptan ortaklıkları genişletmenin, Abu Dabi Borsası'nın likiditeyi arttırma, meydan verimliliğini ihya ve bu sektörün sürdürülebilir büyümesini terazi stratejisinin anne unsuru bulunduğunu vurgulayarak, "Borsa İstanbul'un, Abu Dabi Borsası'nın uygulayım bilimi kapasitesinin elan da geliştirilmesinde oynayacağı görevi kıvançla karşılıyoruz. Ayrıca, teşrinisani ayında imzalanan antant zaptı doğrultusunda borsalarımızın aykırı yararı düşüncesince elan ortak tomar teşrikimesai endüstrisi keşfetmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Abu Dabi Borsası Genel Müdürü ve CEO’su Saeed Hamad Al Dhaheri de Borsa İstanbul ile kolektif meydana gelen bu girişimin, Abu Dabi Borsası'nın uygulayım bilimi kapasitesini elan da artıracağını kaydetti.

Yeni ortaklarla yaklaşan emek harcamayı sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Al Dhaheri, "Abu Dabi Borsası işlemleri elan velut duruma iletmek ve alıcı deneyimini yükseltmek düşüncesince dünkü teknolojiye envestisman yaparken, mahsul ve görev yelpazesini de genişletiyor. Son aylarda, yenilikçi uygulayım bilimi arz etmek namına Nasdaq ile katılım kurarak ortak saf kotasyon gerçekleştirdik ve çıkmış piyasasını devreye aldık. Ortaklık ağımız, ihraççılar ve yatırımcılar düşüncesince yeğleme edilen ortak meydan olma yolundaki Abu Dabi Borsası One stratejisine ehemmiyetli seviyede ulama sağlamaktadır." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?