Dünya

Boris Johnson, Başbakanlıktaki partilerle ilişik piyasaya sürülen tutanağı baştan sona ikrar etti

İngiltere Başbakanı Johnson, Başbakanlık binasında planlı ve Kovid-19 engellemelerinin ihlal edilmiş olduğu öne sürülen partilerle ilişik piyasaya sürülen tutanağı baştan sona benimseme ettiğini belirterek, milletvekillerinden kusur diledi.

Boris Johnson, Başbakanlıktaki partilerle ilişik piyasaya sürülen tutanağı baştan sona ikrar etti
31-01-2022 22:06
İngiltere

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Sue Gray'in hazırladığı raporun, polisin talebi üstüne lokalize halde yayımlanmasının arkası sıra Avam Kamarası'nda açıklamalarda bulundu.

Gray'in tutanağındaki umumi bulguları "tam olarak" bildirme ettiğini kail Johnson, "Doğru yapamadığımız şeyler ve bu meselenin ele alınış türü düşüncesince ümitsiz olduğumu anlatmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Johnson, salgının hacısı hocası düşüncesince çetince müşterek proses bulunduğunu ve iklim genelindeki insanlardan iri fedakarlıklar yapmasını istediğini aktararak, şahısların hissettiği öfkeyi anladığını dile getirdi.

"Özür arzu etmek yetmez. Bu, aynada kendimize bakmamız ve öğrenmemiz müstelzim müşterek an." diyen Johnson, raporda dile getirilen endişeleri bertaraf etmek düşüncesince Başbakanlık Konutu ve Kabine Ofisi'nin işleyişinde lazım değişimleri yapacağını kaydetti.

Johnson, "Anladım ve düzelteceğim. Bu ülkenin insanlarına probleminin ne işe yaradığını bildiğimi anlatmak istiyorum." dedi.

"Polis soruşturmasının sonuçlanmasını beklemeliyiz"

Başbakan Johnson, Gray'in ilettiği bilgiler ve Başbakanlıktaki vazifeli manşet memurlarının ifadeleri kapsamında polisin başlatmış bulunduğu soruşturmanın sonuçlarının da beklenmesi gerektiğine ayraç etti.

Milletvekillerinin, Johnson'a, manşet soruşturması sona erdikten sonraları Gray'in tutanağının tamamının yayımlanmasını üstlenme yazar etmeyeceğini sorması üstüne Johnson, rastgele müşterek taahhütte bulunmadığını ve kararın hâlâ sonraları verileceğini tabir etti.

Johnson, Muhafazakar Parti Milletvekili Steve Baker’ın, kâffesi Kovid-19 kurallarına inceden inceye uyan ve bunun düşüncesince baş döndürücü ateş çekici kişilere mesajının ne işe yaradığını sorması üzerine, bu insanların salgını arama etmeye araştırma görevlisi olduklarını söyleyerek, icra ettikleri fedakarlık düşüncesince teşekkürname etti.

"Başbakan ya kuralları okumadı yahut onun düşüncesince meri olmadığını düşündü"

Parlamentoda yalan meydan emektar İngiltere Başbakanı Theresa May de "liderlerin kurallara inkıyat dair müşterek kip oluşturması" icap ettiğini belirterek, Kovid-19 düzenlemelerinin halkın özgürlüğüne ehemmiyetli engellemeler getirdiğini bildirdi. May, bu yüzden halkın, başbakanın kuralları okumasını ve anlaması dair yerinde müşterek ümit süresince bulunduğunu söyledi.

May, "(Başbakan Johnson) Ya kuralları okumadı, ya kuralları anlamadı yahut onun düşüncesince meri olmadığını düşündü. Hangisiydi?" şeklindeki sorusunu yöneltti.

"Johnson manşet soruşturmasının arkasına saklanıyor"

Ana muhalefetteki İşçi Partisi önderi Keir Starmer da Johnson’ın, Sue Gray'in tutanağı müheyya olduğunda birlik adına yayımlanması sözünü tutması icap ettiğini vurgulayarak, "Ancak raporun açıklayan halinin cins bulunan en biçimsiz son bulunduğu doğrusu aşikar." değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz halkının Johnson'ın akla yatkın olanı yapıp, istifa etmesi gerektiğine inandığını dile getiren Starmer, buna yanıt Johnson'ın hicap duymadığını ve manşet soruşturmasının arkasına saklandığını kaydetti.

Başbakanlıkta planlı partiler düşüncesince "liderlik başarısızlığı" tespiti

Sue Gray'in ahit piyasaya çıkan raporunda, soruşturmaya husus etkinliklerin bazılarının, "halk sağlığı açısından taşımış bulunduğu riskler ve bölüt kesinlikle görünebilecekleri delik önüne alındığında iklim genelinde neler bulunduğu dair baş döndürücü az kasten yapıldığı" tabir edildi.

Raporda, birtakımı toplantılarda, "yalnızca hükümetin kalbinde çalışanlardan muhtemel efdal standartlar değil ayrımsız sürede o kâmil kâffesi İngiliz halkından muhtemel standartlara uymada ağırbaşlı başarısızlıklar olduğu" belirtildi.

Metinde, "Farklı yıllarda 10 Numara (Başbakanlık) ve Kabine Ofisi'nin ayrımlı bölümleri, önderlik ve usa vurma başarısızlıkları gösterdi. Bazı olayların gerçekleşmesine müsaade verilmemeliydi." ifadesi kullanıldı.

Başbakanlık binasının bahçesinin "uygun olmayan" müşterek halde "izin yahut denetleme olmaksızın" toplanmalar düşüncesince kullanıldığı vurgulanan raporda, bir tanesi Başbakan Johnson'ın binadaki şahsi dairesinde peyda etmek kadar bütün 12 etkinliğin manşet kabilinden soruşturulduğu kaydedildi.

İngiliz polisi partilerle ilgilendiren 300'den müşterek tomar fotoğrafı inceliyor

Londra Polisinden meydana getirilen açıklamada, Kovid-19 kısıtlamaları esnasında hükümet binalarında yapıldığı kanıt edilen 8 etkinliğin soruşturulduğu tabir edildi.

Söz konusu etkinlikler ilgilendiren Kabine Ofisi'nden bilgelik istendiği tamlanan açıklamada, "Belgeleri, 28 Ocak Cuma haset Kabine Ofisi'nden aldıktan sonraları dinlenilmeleri düşüncesince kimlerle iletişime geçilmesi icap ettiğini sübvanse etmek düşüncesince demin hızlıca gözden geçiriyoruz." ifadesine arazi verildi.

Bu kapsamda Kabine Ofisi'nden mevrut ve 300'den müşterek tomar ışık ile 500 sayfadan müşterek tomar belgenin incelenmiş bulunduğu dökme metinde, soruşturmanın arkası sıra Kovid-19 engellemelerinin akla yatkın müşterek bahane olmadan ihlal edildiğinin tespiti yerinde servet cezası bildirimi yapılabileceği kaydedildi.

Johnson bozukluk dilemişti

Başbakanlıkta kısıtlamaların ihlal edilmiş bulunduğu öne sürülen parti yahut etkinliklerin sayısı, Johnson'ın 2020'deki evvel karantina esnasında Kovid-19 kısıtlamalarına karşıt bulunmasına karşın müşterek tevellüt haset partisi yaptığının ortaya çıkmasıyla 17'ye yükselmişti.

Johnson'ın bunlar ortada arazi meydan ve 20 Mayıs 2020'de Başbakanlık bahçesinde planlı müşterek partiye de katılmış bulunduğu belirlenmişti.

İddiayı doğrulayarak bozukluk arzulayan Johnson, "kendi içkinizi getirin" denilerek personelin çağırma edilmiş bulunduğu etkinliğin "iş etkinliği" bulunduğunu sandığını söylemişti.

Muhalefet ve Johnson'ın önderi bulunduğu Muhafazakar Parti'den birtakımı milletvekilleri Başbakan'ın istifasını isterken, planlı etkinliklerle ilgilendiren mümessil yükümlü Gray müşterek rapor yazmakla görevlendirilmişti.

Bu arada manşet de Gray'in ilettiği bilgiler ve Başbakanlıktaki vazifeli manşet memurlarının ifadeleri kapsamında özlük soruşturmasını başlatmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?