Spor

Boksta 25 bin deli dolu sporcuya ulaşılması hedefleniyor

Türkiye Boks Federasyonu, lisanslı enerjik sportmen sayısını 25 bine çıkarmayı hedefliyor.

Boksta 25 bin deli dolu sporcuya ulaşılması hedefleniyor
11-01-2022 11:54
Kırşehir

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Busenaz Sürmeneli'nin altın, Buse Naz Çakıroğlu'nun da sim madalya alması boksa merakı artırdı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AA muhabirine, boksu yaygınlaştırmak ve değerli sporcular esermek düşüncesince icraat yürüttüklerini belirtti.

Alt minik, fevk minik, yıldızlar, çoluk çocuk kabilinden 7 kategoride sportmen yetiştirdiklerini özetleyen Gözgeç, Kırşehir'de planlı 22 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nın başta Paris'te yapılacak 2024 Yaz Olimpiyatları'na hazırlığın çekirdeğini oluşturacağını söyledi.

Gözgeç, Kovid-19 koşulları el verdiği seviyede bu sene şampiyonluk ve turnuvaların gerçekleştirileceğini dile getirerek, "Buradan doğrudan sonraları Aydın'da Liselerarası Türkiye Şampiyonası var. Daha sonraları Gençler Türkiye Şampiyonası'nı gerçekleştireceğiz. Sonraki şampiyonaları pandeminin özelliğine uyarınca düzenleyeceğiz." dedi.

Bu sene evren çapında şampiyonaların da gerçekleştirileceğine yer veren Eyüp Gözgeç, "Mart ayında Avrupa Gençler Şampiyonası var. Mayıs ayında İstanbul’da Kadınlar Dünya Şampiyonası yapılacak. Bunlar bizim yakındaki hedeflerimiz. Ağustos ayında Türkiye'de ekol evlatlarının Üst Minikler Avrupa Şampiyonası yapılacak. Daha sonraları İtalya ve Hırvatistan'da Avrupa Şampiyonası var. 2022 yılındaki çalışmalarımızı bu doğrultuda planlamış durumdayız." niteleyerek konuştu.

Antrenörler vilayetlerde taramalar yapıyor

Gözgeç, lisanslı sportmen sayısının artırılması, yargıcı ve antrenörlerin seminerler eliyle geliştirilmesi düşüncesince icraat yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim bu işlerde amele namına etkin antrenörlerimiz var. Bu arkadaşlarımız illerdeki taramalarda görevliler. Okullarda, yurtlarda, mahallelerde taramalar yaparak, boksu anlatarak icraat yapıyorlar. Biz de onları bu yönde isteklendirme ediyoruz. Planlamalarımızı yaparken, sportmen sayımızı artırmayı, yargıcı ve antrenörlerimizin gelişimini artırmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimizin ne etabında olduğumuzu da gelişigüzel devir arama ediyor, programlarını yapıyoruz. Bizim 20 bin sporcumuz mu mevcut 30 bin gaye koyuyoruz. Gerçekleştirme oranımızı bizim dışımızda bulunan koşullar da etkiliyor. Koymuş olduğumuz hedefleri yüzdelik 85 oranında gerçekleştirmişiz. Yüzde 15 oranında pandemiden ötürü yakalayamamışız."

Türkiye Boks Federasyonu Koordinatörü İsmail Nazlı da lisanslı deli dolu sportmen sayısını 20 binden 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini, bununla ait hedeflerini Gençlik ve Spor Bakanlığına bildirdiklerini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?