Ekonomi

BMD Başkanı Öncel: "Sezon indirimleri enflasyonla mücadeleye müspet yardım sağlayacak"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Marketlerin değer sabitlemesi ve besin dışı perakendede zaman indirimlerinin başta hanuman ayında enflasyonla mücadeleye baş döndürücü müspet yardımı olacağına inanıyoruz." dedi.

BMD Başkanı Öncel:
10-01-2023 18:10
İstanbul

Öncel, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, BMD üyesi markaların enflasyonla mücadelede herhangi ortak devir devletin ve vatandaşların indinde bulunduğunu belirtti.

Ekim 2018’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Enflasyonla Topyekûn Mücadele Kampanyası'na topu topu örgen markalarla mükemmel dayanak verdiklerini anımsatan Öncel, artık da topu topu kampanyalara markaların mükemmel dayanak vereceğinden şek duymadıklarını söyledi.

Öncel, temel etkisiyle açıklık ayından itibaren gerilemeye başlamakla baş başa enflasyonun hâlâ Türkiye düşüncesince en ehemmiyetli sorunlardan birtanesini oluşturduğunu, nedeniyle topu topu kesimlerin enflasyonla mücadeleye dayanak vermesi icap ettiğini tabir ederek, şunları kaydetti:

"Zincir marketlerin anlaşılan ürünlerde tutarları sabitlemesini bu manada aşırı müspet ortak etap kendisine değerlendiriyoruz. Gıda dışı düzenli perişan ise teşrinisani indirimleri ile enflasyonla mücadeleye aşırı ehemmiyetli ortak yardım vermişti. Hazır çul bilhassa peyda etmek kadar besin dışı düzenli perakendede vakit indirimleri bitmeme ediyor. İlkbahara akıllıca kışlık ürünlerdeki tenzilat oranları hâlâ da artacak. Marketlerin değer sabitlemesi ve besin dışı perakendede vakit indirimlerinin bilhassa hanuman ayında enflasyonla mücadeleye aşırı müspet yardımı olacağına inanıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?