Dünya

Blinken'dan Netanyahu'ya "iki devletli çözüm" vurgusu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde Filistin sorunuyla ilgilendiren "iki devletli çözüme" aksan yaptı.

Blinken'dan Netanyahu'ya
19-02-2023 09:06
Washington

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price çeşidinden meydana getirilen bağlanmış açıklamada, Blinken'in Netenyahu'yla telefonda gerçekleştirdiği düet görüşmede, Filistin-İsrail anlaşmazlığına ilişkin ABD'nin "iki devletli çözüm" konusunu hatırlattığı belirtildi.

Açıklamada, "Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, zaman İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile mütalaa edilmiş dü devletli ortak çözüme verdiğimiz desteği ve uygulanabilirliğini tehlikeye atan politikalara hakkında çıktığımızı yineledi." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Bakan, İsraillilerin ve Filistinlilerin sükuneti baştan kasılma edecek adımlar atması icap ettiğinin ve gerilimi elan da tırmandıracak biricik cepheli tedbirlere hakkında çelimli muhalefetimizin altını çizdi." ifadeleri kullanıldı.

Blinken ile Netanyahu'nun görüşmesinde başkaca "İran'ın oluşturduğu tehditler de müdahale kazanmak kabil elan degaje diyalekt problemlerin tartışıldığı", ABD'nin İsrail'in güvenliğine "kuvvetli taahhüdünün" altının çizildiği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?