Spor

'Bisiklet Şehri' Sakarya, BMX Dünya Şampiyonası'na hazır

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) onayıyla "Bisiklet Şehri" unvanı meydan Sakarya, 23-24 ve 30-31 Ekim'de 2021 BMX Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

'Bisiklet Şehri' Sakarya, BMX Dünya Şampiyonası'na hazır
17-10-2021 12:24
Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, 30 ülkeden 250 sportmen Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde ayakçak çevirecek.

"Cross" ve "MTB" kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışlar düşüncesince vadideki parkurlar boyandı, katılımcılar düşüncesince hususi alanlar oluşturuldu.

Vadi içerisindeki fuar alanı, konkur süresince gerçekleştirilecek EXPO ve fuarlar düşüncesince hazırlanırken, organizasyonu izlem edecek kollar ile çoluk çocuk düşüncesince dubara ve gösterilerin yapılacağı platformlar montajlanıyor.

"Yaptığımız çalışmalar, Türkiye'de çiftteker sporuna ehemmiyetli bedel kattı"

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, Türkiye'deki tamamı sporseverleri yarışları izlem buyurmak düşüncesince kente çağırma etti.

Şehrin akıbet çağda herkesi heyecanlandıran organizasyonlara imza attığını vurgulayan Yüce, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmalar, Türkiye'de çiftteker sporuna ehemmiyetli bedel kattı. Avrupa'nın en şümullü çiftteker tesisimiz Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, bu kat Türkiye'de geçmiş kat BMX Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Nefeslerimizi tuttuk, kepez ve parkurlarda yapılacak yarışların başlamasını bekliyoruz. Türkiye'nin ciharıyek tarafındaki bisiklete kıstak vermiş vatandaşlarımızı çağırma ediyorum. Gelin bu coşkuya kuma olalım. Yarışların yapılacağı 9 gündüz süresince burada coşku ve cümbüş müşterek arada olacak, curcuna havası esecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?