Gündem

Bir startup hikâyesi: Üniversiteliler organik atıkları faydaya dönüştürüyorlar

Üniversitesi öğrencilerinin, organik atıkları faydaya muhavvil içtimai teşebbüs yolculuğu büyüyerek bitmeme ediyor. Öğrencilerin 'kendi kendine yeten birlikte bostan sistemi' namına tanımladığı ve PLANTRIC ismini verdiği içtimai inovasyon projesi büyüdü ve şirketleşerek Ne

Bir startup hikâyesi: Üniversiteliler organik atıkları faydaya dönüştürüyorlar
14-02-2022 10:05

Ulusal ve arsıulusal nice müsabakada dereceye giren, belgesellere bap bulunan ve ecnebi göstergeç kanallarına mihman edilen ‘PLANTRIC' girişimi üyeleri Aylin Yazıcı, Can Zenginel ve İlayda İnce serüvenleri karşı İHA'ya açıklamalarda bulundu.

'Sıfır atık' mottosuyla yola çıkan ve Doğuş Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ‘PLANTRIC' kadrosundan Pazarlama Sorumlusu Can Zenginel, “Dünya çapında 3 bin 865 başvurunun yapıldığı millî ve arsıulusal bölgede planlı müsabakada Türkiye'de 1'inci olduk ve toptan erekçi namına seçildik. Dünyayı şimdi yaşanabilir müşterek arazi gerçekleştirmek düşüncesince çalıştığımız projede, elde ettiğimiz muvaffakiyet sonrası önceki prototipimizi üniversitemizde imal ederek AR-GE çalışmalarına başladık” sanarak konuştu.

“Belediyelerle de düzentileme başlattık”
Prototiple elde edilmiş kalburüstü neticeler sonrası alıcı görüşmelerine başladıklarını anlatım fail İş Geliştirmeden Sorumlu İlayda İnce, “Tüm bu süreçler bitmeme ederken, 44 diyar arasından seçilen ve 4 ülkenin içre bulunmuş olduğu ‘Değişimin Yenilikçileri' belgeselinde arazi alarak Türkiye'yi özümleme ettik. Şu an emlak içre sürdürülebilirlik temasıyla akım fail nice firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Bu kapsamda çalışkanlık yayınlayan müşterek otel ile anlaşmaya vardık. Otelin organik atıklarını faydaya dönüştüreceğiz. Aynı sürede belediyelerle de atıkların komposta dönüştürülmesi ile ilgilendiren icraat başlattık” dedi.

“Startup ruhundan ödün vermeden bitmeme edeceğiz”
Tasarımdan Sorumlu Aylin Yazıcı ise, “Dünyayı şimdi yeşil ve sürdürülebilir müşterek planet gerçekleştirmek düşüncesince şişman müşterek motivasyonla çıktığımız yolculuğumuzda dakika şirketleşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Startup ruhundan ödün vermeden bitmeme edeceğiz. Sürdürülebilir müşterek evren düşüncesince mevcut gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?