Sağlık

BioNTech/Pfizer ABD'ye 3,2 bilyon dolara 105 milyon düze Kovid-19 aşısı şimdi verecek

ABD hükümetinin, Amerikan çare şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in geliştirdiği acemi yüz koronavirüs (Kovid-19) aşısından 105 milyon düze satın almış olduğu bildirildi.

BioNTech/Pfizer ABD'ye 3,2 bilyon dolara 105 milyon düze Kovid-19 aşısı şimdi verecek
30-06-2022 11:05
Berlin

Pfizer ve BioNTech'ten meydana getirilen açıklamada, ABD hükümetiyle bu yaz en çelimsiz müddette konfirmasyon yapılmak kıl payı 105 milyon düze Kovid-19 aşısı tedariki düşüncesince müşterek geçim imzalandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, ABD hükümeti, dünkü fırka düşüncesince 3,2 bilyon dolar ödeyecek.

Söz konusu anlaşma, Omicron varyantına huzur güncellenen, özgün aşıdan şimdi faziletkâr muafiyet tepkisi gösterdiği açıklayan ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) diploma gözleyen Kovid-19 aşılarının tedarikini içeriyor.

Bu arada ABD hükümetinin, şirketlerle Kovid-19 aşı tedariki imzaladığı evvel sözleşmesinde düze başına paha 19,50 dolar iken güncellenmiş aşının düze başı fiyatının dünkü kontratta 30 doların üstünde olması dikkati çekti.

Pfizer ve BioNTech, ABD yönetiminin bahis konusu aşıdan 195 milyona derece ek düze satın kabul etme seçeneğine de ehil bulunduğunu belirtti. Böylece ABD hükümeti sonuç anlaşmayla toplamda 300 milyon düze Kovid-19 aşısı edinmeyi güvence dibine almış oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?