Sağlık

BioNTech'in kurucuları Şahin ve Türeci Almanya’nın iri bilgi ödülünü aldı

Kovid-19 aşısını geliştiren Prof. Dr. Türeci ve Prof. Dr. Şahin ile Prof. Dr. Kariko, Almanya’da tababet dünyasının en ehemmiyetli ödüllerinden ikrar edilen "Paul-Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülünü" aldı.

BioNTech'in kurucuları Şahin ve Türeci Almanya’nın iri bilgi ödülünü aldı
15-03-2022 00:19
Berlin

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in müessis ortakları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin ile firmanın Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Katalin Kariko'ya Frankfurt’taki St. Pauls Kilisesi’nde planlı törende 120 bin ekü tutarındaki "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülü" verildi.

Paul-Ehrlich Vakfı Başkanı Thomas Boehm, törende meydana getirdiği konuşmada, Türeci, Şahin ve Kariko’nun rahatsızlıkları yasaklayıcı ve otama edici amaçlar düşüncesince mesajcı RNA'yı (mRNA) geliştirmelerinden çevre ödüllendirildiklerini belirterek, üç bilgi insanoğlunun bu çalışmalarının Kovid-19’a gönül rahatlığı çarpıcı birlikte telkih ile sonuçlandığını tabir etti.

Cambrige Üniversitesinden John Walker de BioNTech şirketindeki bilgi insanlarının Kovid-19’a gönül rahatlığı çabuk birlikte biçimde geliştirdikleri telkih ile evren çapında sayımsız insanoğlunun yararlandığına ayraç etti.

BioNTech'in Üst Yöneticisi (CEO) Şahin, törende meydana getirdiği konuşmada, ödülü bilgi dünyası yerine aldığını dile getirerek, değer duyduklarını vurguladı.

Şahin, mRNA teknolojisiyle Kovid-19 salgınında milyonlarca yaşamın kurtarıldığını belirterek, bu hızla gelişen teknolojinin dokunmabana karışma nice hastalığa çıkar yol olması düşüncesince çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca, Şahin, ödül töreninden ilk gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, doğacak iptidai ila on sene ortamında mRNA teknolojisiyle birlikte dal film film muvaffakiyet yakalayacaklarına inandıklarını belirterek, çabucak 10 ayda Kovid-19 virüsüne gönül rahatlığı telkih geliştirmenin tababet dalında şişman birlikte bulaşık oluşturduğunu kaydetti.

Türeci, Şahin ve Kariko'nun "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülüne" müstahak görüldükleri Eylül 2021'de açıklanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?