Politika

Binali Yıldırım: 'Yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz'

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nca Çorlu Halk Eğitimi Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda planlı esnetilmiş il istişare müesses toplantısına dahil olan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ancak Türki

Binali Yıldırım: 'Yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz'
13-03-2022 19:59

Toplantıda mütekellim ve "Hafıza-i insan unutma ile maluldür" diyen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Dolayısıyla geçmişi bilemezsek geleceği tasar çizim edemeyiz düz yazı da edemeyiz. Geçmişimiz bizim en iri teminatımız. Gelecek düşüncesince değme şeyimiz. Geçmişimizi ne efsus ki 2000 senesinde doğanlar bilmiyor. Onlar bizlerin yaşamış olduğu dönemleri yaşamadılar. İyi ki de yaşamadılar ancak ne var. Kıyaslayacak ortak bilinçlilik yok. Biz önceyi de biliyoruz 70'i de gördük. 80'i de gördük, 90'ı da gördük ve bugünleri yaşıyoruz. Ama gençlerimiz AK Parti ile doğdu, 20 yaşına geldi. Başarısızlıklarla başarının farkı kıyaslamakla ortaya çıkar. Elhamdülillah rolü aldığımız önce günden buyana milletimizin alnını ak, başını yalman avlamak düşüncesince liderimiz, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde şeb dedik, güneş dedik daima çalıştık. Durmak namevcut yola bitmeme niteleyerek bu günlere geldik” niteleyerek konuştu.

Binali Yıldırım ayrıca, “Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Ama ortak şeye katiyen ve katiyen müsaade vermedik. Dedik ki 'Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz' Onun düşüncesince 20 senedir amansız ortak biçimde bölen yıldırı örgütüyle, PKK ve FETÖ yıldırı örgütüyle amansız mücadelemiz bitmeme ediyoruz. Şehitler verdik ancak özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan katiyen ödünleme vermedik. Değerli kardeşlerim, kılıç hakeza yaparken ülkeyi yönetmeye isteyen olanların askere, polise tabanca çekip onları martir edenlerle kapının peşinde iş tutanları da size devretme ediyorum, Tekirdağlılara devretme ediyorum” halinde konuştu.

Serdar Şahin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?