Sağlık

Bilim Kurulu Üyesi’nden BioNTech’te 4. doz açıklaması: 'Karar vereceğiz'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, BioNTech'te muhtemel 4. doz aşılamaya ilişkin, ''Yeni değme ortak değişke düşüncesince akıl etmeye lüzum yok, bunların bilge değişke olacağının

Bilim Kurulu Üyesi’nden BioNTech’te 4. doz açıklaması: 'Karar vereceğiz'
16-11-2021 09:39

Pandemiyle mücadelede hikâye ve ahiret yolculuğu sayıları yüksekliğini korurken uzmanlar gelişigüzel fırsatta aşı, peçe ve mesafenin önemine ilgi çekiyor.

Bu kapsamda BioNTech 2 doz aşılama olup üstünden 6 ay güzeşte yurttaşlar düşüncesince evleviyet gruplarına gereğince 3. doz aşılama randevuları da açılırken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, müstevli süreci ve BioNTech'te muhtemel 4. doz ihtimali üstünde konuştu.

“Yeni gelişigüzel ortak değişke düşüncesince ide etmeye lazım yok"

Pandemide akıbet bir hale bağlı açıklamalarda mevcut Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Bu dalganın farkı koyu hizmet hastalarımız az buçuk ağırbaşlı seyrediyor, o nedenden dolayı de aşısız kazanmak bu dalavere düşüncesince az buçuk cesaret. Şu an baş döndürücü şükür ortak tığ bunu 30 bin bandında kesebildik. Yukarı tırmanış trendini durdurabildik. Yeni gelişigüzel ortak değişke düşüncesince ide etmeye lazım yok, şurası gitmek lazım; virüsler sabah akşam dünkü mutasyonlarla varyantlar ortaya çıkarabilir ama bunların bilge değişke olacağının garantisi yok. Çok sayıda ismi güçlü konulmamış varyantlar bahis konusu oldu. Alfa ve çatal ağız varyantı etraflı dünyada bilge değişke biçimine gelebildi. Yeni ortak varyantla virüs zat kendini sonlandırabilir. Bu ortak belki de var, beklenti ederiz hakeza ortak nesne olur. Çıkacak bulunan ilaçların fiyatlarının baş döndürücü efdal olma ihtimali var, ne denli müddette etraflı dünyanın kullanımına geçecek, madun yapı, dizi istihsal bunları devir gösterecek ama elimizdeki aşı, şu an en sansasyonel formül ve maliyet kendisine da en benimseme edilmektedir yöntem. Aslında aşıya aykırı ortak diyar değiliz, çocukluk aşılarından biliyoruz. Halkımız bu mevzuda baş döndürücü dobra ahenk gösteriyor. Çocuk nüfusumuz baş döndürücü büyük, bebek popülasyon da işin içerisine girmiş bulunduğu devir ülkenin bütünsel muafiyet payı az buçuk bağan ortak rakama iniyor” dedi.

“4. doza gerekseme olacak mı bunu devir söyleyebilir”

BioNTech aşısında muhtemel ortak 4. doz ihtimali üstünde açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Nurettin Yiyit, laflarını şu halde sürdürdü: “Pandeminin ahir periyodunu bir; bizim çabamız, dü de virüsün ne tarafa akilane evrileceği belirleyecek. 2 doz aşılama bizi enikonu dobra korudu ama bundan hakeza 2 doz olanların ortak kısmının üstünden baş döndürücü derinlemesine devir geçti, bundan hakeza esirgeyici antikorlarında ortak tedenni zamanı geldi. Düşen antikorlarının ortak hatırlatmaya gereksinimi var. Grip aşısını düşünelim gerçekte gelişigüzel sene ortak anımsatma dozu oluyor. Eğer bu halde giderse rastgele ortak farklılık Şayet olmazsa güneş tacı virüsün de muhtemelen ki ortak devir sonradan belki anımsatma dozları enflüanza denli olabilir, sezonluk ortak hastalığa kan dolaşımı ihtimali baş döndürücü yüksek. Bunun şu anki pandeminin bastırılması yönünde 4. doza gerekseme olacak mı bunu devir söyleyebilir. Niye söylüyorum bunu tababet kanıta ilgili ortak bilimdir, dünkü veriler, kanıtlar ortaya çıktığında tartışılıp değişmeyen verilir. Pandeminin kez başlangıcında tığ mRNA aşısı düşüncesince ortak anımsatma dozu gerekebileceğini ama zamanını bilmediğimizi anlatım etmiştik. Büyük çalışmaların verileri yayınlanmaya başlandı, bizlerden esbak devletlerin de kez yürüyüşlerine bakınca gördük ki 6 ay sonradan mRNA aşısı olanların da ortak hatırlatmaya gereksinimi bulunduğu kanaatine vardık. Ama ortak 4. doz gerekecek mi onu ilerleyici zamanda, bizim önümüzde revan devletler mevcut onların niteliğine bakacağız. Bir de bu mevzuda meydana getirilen çalışmaların da verilerini göreceğiz. Yani müteaddit ay sonradan antikorlar düşmeye başlıyor bunların hepsini masaya yatıracağız. Ülke kendisine değişmeyen vereceğiz ama şu an düşüncesince gündemde 4. doz niteleyerek ortak nesne yok”

“Bilim Kurulu'nun dünkü ortak bunama gündemi yok"

Zaman devir gündeme mevrut bunama konusunu değerlendiren Prof. Dr. Yiyit, “Bilim Kurulu'nun dünkü ortak bunama gündemi yok. Biz gerçekte şu an nice tedbire koyuverme vermiş ortak görüntüyle gidiyoruz. Aşının gücüne az buçuk doğrulama ergin ortak halimiz var. Aslında fazlalık olayları düşürmenin yolu da maske, mesafeye uyumdan geçiyor. Burada dü sıkıntımız var. Birincisi vatandaşımız 1,5 senedir yoruldu, ortak ayrıksı nesne de aşılama olanlarda gerçek özgüven oluştu. Aşı olanlarda peçe takmamaya müteallik ortak heves başladı. Bunları yukarı fazladan koyunca efdal fazlalık olaylarımız çıkıyor. Aslında az buçuk dişimizi sıksak bu sayıları esasen küçük sayılara indirebiliriz denli gözüküyor. Bilim Kurulu'nun en önce tahsile esasen durmak denli tek niyeti, hevesi yok. Hiçbir devir da gündeme gelmedi. Aksine sürdürülmesi düşüncesince neler yapılmalı bunlar konuşuluyor. Sanat, spor hayatını, iş dünyasını esasen ara vermeye itecek yönde rastgele ortak gündemi ve ya girişimi yok. Ne denli hikâye çıkacağını vatandaşımız belirliyor gerçekte onlar bizlere araştırma görevlisi mümkün el verirse tığ bu işi kazasız belasız çözebiliriz ve ilkah oranında şayet efdal sayıları hedefliyorsak bu gine vatandaşımızın bizlere yardımıyla olacak. Hastane yatış ve koyu hizmet yönünde baş döndürücü nesne başardık. Ölüm oranlarını aşağıya indirmemiz gerekiyor. Bunun da yolu aşıyla tanışmamış ortak gurubumuz var, o grubun sayısının azalması gerekiyor. Bazen peçe aksesuara dönüyor, aut ortamda takıyoruz. Eve girdiğimizde ortak yere asılacak kaşkol muamelesi görmeye başladı” halinde konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?